Ahmet Aslan ve Levent Güneş Londra’da

Anadolu müziğinin özgün ve sevilen sesi Ahmet Aslan ile Levent Güneş 23 Şubat Pazar saat 19’da Kuzey Londra’da Islington Assembly Hall’da sahneye çıkacak.

Independent Music tarafından organize edilen konser, “Upper Street, Islington, London, N1 2UD” adresindeki Islington Assembly Hall salonunda gerçekleşecek. Sanatçı Ahmet Aslan 2019’da çıkardığı “Budala Aurası” isimli albümünden, Levent Güneş de yine aynı yıl çıkardığı “Geldim Sevdim Göçtüm” isimli albümlerinden de eserler seslendirecekler.

Konser kapsamında Aslan ve Güneş ile birlikte Cem Tuncer (bas), Serkan Çakmak (kaval), Erdal Yapıcı (kopuz-gitar) ve Louis Erkin Yalaz (davul) konuk müzisyen olarak sahnede yer alacaklar. Bİlet fiyatlarının 25 sterlin olduğu açıklandı.

AHMET ASLAN: Seslendirmiş olduğu parçalar ile büyük bir hayran kitlesine ulaşan usta sanatçı Ahmet Aslan aslen Dersim Hozat’lıdır ve Hozat’ın Taux köyünde dünyaya gelmiştir. 1993 – 1996 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı’nda okudu. 1996’dan beri Almanya’da yaşıyor. 2008-2012 yılları arasında Rotterdam’da lisans eğitimi aldığı Dünya Müzik Akademisi’nde okudu. 2003 yılında ilk solo albümünü “Va û Waxt (Rüzgar ve Zaman)”, ardından 2007 yılında ikinci albümü Veyvé Milaketu (Meleklerin Dansı) ve son olarak 2019’da Budala Aurası isimli albümünü  çıkardı.

LEVENT GÜNEŞ: Yakın zamanda Londra’ya yerleşen, halk ozanı kültürünü günümüz enstrümanlarıyla ayakta tutmaya çalışan müzisyen Levent Güneş, genellikle kendi bestelerini etnik unsurların çizgilerini yansıtacak formlarda yapıyor. Bağlama ile müziğe başlayan Güneş, vurmalı çalgılar, üflemeli çalgılar ve kopuz enstrümanlarında kendini geliştirdi. 1994’den beri müzik yapan Güneş, 2010’dan beri besteci, aranjör olarak KALAN müzik şirketi ile çalışıyor.  Güneş, çeşitli sanatçıların albüm, proje ve konserlerinde yer aldı. Bunlardan ‘Petag Dersim Ermeni Halk Şarkıları’ albümü yönetmeni, aranjörü ve solisti iken, ‘Pelguzar’ albümüne aranjörlük yaptı ve enstrüman çaldı. ‘Kızılbaş II’ albümünden Peyman eserinin bestecisi, aranjör ve solisti iken, yine ‘Alevilere Kalan I’ albümünde Yola Girme Sen eserinin solistliğini ve aranjörlüğünü üstlendi. Güneş’in solo albümü ‘Geldim Sevdim Göçtüm’ 2019’da Kalan etiketiyle çıktı. Güneş ayrıca Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ekşi Elmalar ve Çınar Ağacı gibi unutulmaz yapımların müziklerini besteleyip ve yorumladı.

“Topluma ‘bu konseri kaçırmayın’ diyoruz”

Levent Güneş

Konserin organizatörü Independent Music’ten Levent Güneş aynı zamanda Ahmet Aslan ile birlikte sahneye çıkacak. Ankara Anlaşması’ndan Londra’da yaşayan Levent Güneş ile söyleştik. Güneş sorularımızı şöyle yanıtladı:

– Hangi rüzgar sizi Londra’ya attı?
– Türkiye’de hayat orantısız şekilde zorlaşmaya başladı. Varsa bir şansımız yurtdışı deneyelim dedik. İlk aşamaları zor geçecek olsada sonrasında istediğimiz gibi bir hayat kurgulayabileceğimizi düşünüp “bir acı rüzgar” ile attık kendimizi Londra’ya.

– Geleli epey oldu mu?
– 1 yıl diyebiliriz…

– Londra ve toplumla ilgili ilk izlenimleriniz nedir?
– Türkiye’de “yükünü bırakmış” bir insan olarak ilk izlenimlerim Londra’nın yaşanılabilecek rahat üretim yapılabilecek bir yer olduğu. Londra’da Türkiyeli toplumla ilgili henüz çok geniş bir çevrem olmamasına ragmen gözlemlediğim ve dostlarımla yaptığım sohbetlerden çıkardığım sonuç herkesin kendi topluluğunda kenetlenmiş ve dayanışma içinde olduğu. Bir de Türkiye’de yaşayan insanlara kıyasla daha az gerginler ve daha rahat düşenebiliyorlar…

– Burada sanatınız adına bir şeyler icra edebildiniz mi?
– Önümüzdeki hedefim bu. Neyzen Tevfik’in bir şiirini besteledim. Yakın zamanda Londra’da single olarak yayınlayacağım. Ve bir de yaklaşık 5 senedir üzerine çalıştığım bir göç hikayesinin kayıtlarına başlayacağım…

– 23 Şubat’taki Ahmet Aslan ile birlikteki konserinizden de söz eder misiniz lütfen?
– Bu konser ile Ahmet Aslan’ın yeni çıkan albümünden şarkılarda dinleyeceğiz. Ahmet Aslan’ın sedasını sevenlerin bu konseri kaçırmamalarını öneririz. Ayrıca benim için de şöyle bir önemi var bu konserin, sinema ve dizi film müzikleri üzerne uzun yıllar yoğun bir şekilde çalıştığımdan, bestelerimi üretimlerimi sahneye taşıyamadım, bu konser ile yıllar sonra tekrar sahnede olacağım. Kısmet Londra’ya imiş. Dilinden ve yüreğinden türküleri, klamları düşmeyen herkesi konsere bekliyoruz.

2386500cookie-checkAhmet Aslan ve Levent Güneş Londra’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.