Ahmet Şık HDP’den istifa etti

İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, HDP’den istifa ettiğini açıkladı. HDP, kararın Şık’ın kendi takdiri olduğu değerlendirmesini yaptı. Şık’ın istifası ile HDP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 59’a düştü.

İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, partisi HDP’den istifa ettiğini açıklamasının ardından HDP, istifa kararının Şık’ın kendi takdiri olduğu değerlendirmesini yaptı.

HDP Merkez Yönetim Kurulu tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, HDP’nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyi sürdüreceği kaydedildi.

Sayın Ahmet Şık ile Haziran 2018 seçimlerinden bu yana birlikte çalıştık, birlikte emek verdik. İstifa kararı kendi takdiridir. HDP üzerine düşen siyasal ve tarihsel sorumluluğun farkında olarak çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.

Ahmet Şık, istifasını Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Şık, açıklamasında “HDP’nin gücü, anlamı ve değerleri hilafına demokratik teamüllerden uzak tutumlarında ısrarları nedeniyle HDP’den istifa ettim” dedi.

“1 Nisan günü, ilgililerine iletmiş olduğum istifa kararım, bugün (4 Mayıs 2020) itibariyle resmiyet kazanmıştır” diyen Şık, “Kararım bireysel bir politik tutumun yansıması olup herhangi bir komplo teorisine itibar edilmemesi temennimdir. Yolumuz açık önümüz barış olsun” ifadesini kullandı.

Eş başkanlarımızı tenzih ederek, parti yönetiminde bulunan hakim bir anlayışın HDP’nin gücü, anlamı ve değerleri hilafına demokratik teamüllerden uzak tutumlarında ısrarları nedeniyle HDP’den istifa ettim.

Ahmet Şık, son dönemde verdiği röportajlarda HDP’yi eleştiriler yöneltmişti. Şık, partisinin 23 Şubat’taki 4’üncü Olağan Kongresi öncesinde Gazete Duvar’a verdiği röportajında HDP’nin öznel ve nesnel koşullar nedeniyle politik bir çizgi tutturamadığına dikkat çekmiş “HDP’nin sadece niyet beyanıyla, sonrasında sahip çıkamadığımız sözlerle, temennilerle yol alması pek mümkün değil” ifadesini kullanmıştı. Röportajda, “HDP’nin CHP’lileştiği” eleştirisinde de bulunan Ahmet Şık, “HDP’deki parti içi bürokrasi ve bunun yarattığı statükoyla birlikte karşımıza çıkan tablo hantallaşma oluyor. Başka bir deyişle HDP için sorunun adını CHP’lileşme diye koymak yanlış olmaz” ifadesini kullanmıştı.

Şık’ın istifası ile HDP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 59’a düşerken, bağımsızların sayısı 7’ye yükseldi. Deutsche Welle Türkçe

2412610cookie-checkAhmet Şık HDP’den istifa etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.