Ahmet Şık: O isim henüz açıklanmadı ama ortak adayda uzlaşılmış gözüküyor

GERÇEK GÜNDEM – TİP Milletvekili Ahmet Şık, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın açıklandığı etkinlik öncesi Gerçek Gündem’e konuştu. Şık, “Türkiye için gerçekten önümüzdeki seçimin çok kritik olacağını düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, bugün (24 Eylül) Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek programla kuruluşunu ilan etti.

TİP Milletvekili Ahmet Şık, etkinlik öncesi Gerçek Gündem’e açıklamalarda bulundu. Şık, “Bu noktada herkes, özellikle seçmenler bir ortak aday üzerinde uzlaşılmasını talep eden bir pozisyon üstlenmiş durumda. Tüm muhalefet adına konuşmuyorum ama bütün muhalefet partilerinde de böyle bir eğilim oluştuğu ortada. Bir ortak adayda uzlaşılmış gözüküyor. O isim daha henüz açıklanmadı ama bir takım ilkeler üzerinden o ortak adayın belirlenmesine çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

“ORTAK ADAY ÜZERİNDE UZLAŞILMIŞ DURUMDA”
Gerçek Gündem’e konuşa Ahmet Şık’ın açıklamaları şöyle oldu:

Görünen o ki bir ortak aday üzerinde uzlaşılmış durumda. Türkiye için gerçekten önümüzdeki seçimin çok kritik olacağını düşünüyorum.

Mevcut saray rejiminin bir kere daha iktidarda kalması halinde hiç kimsenin şüphesi olmasın Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına “Türkiye Cumhuriyeti bir faşist cumhuriyetttir” yazması çok büyük olasılık. Ya da bir dikta rejiminin, bu totoloiterliğin, bu yağma düzeninin devam edeceği, katlanarak süreceğine dair çok ciddi riskler barındırıyor.

Bu noktada herkes, özellikle seçmenler bir ortak aday üzerinde uzlaşılmasını talep eden bir pozisyon üstlenmiş durumda. Tüm muhalefet adına konuşmuyorum ama bütün muhalefet partilerinde de böyle bir eğilim oldfuğu ortada. Bir ortak adayda uzlaşılmış gözüküyor. O isim daha henüz açıklanmadı ama bir takım ilkeler üzerinden o ortak adayın belirlenmesine çalışılıyor.

Türkiye’nin gerçekten eşitlikçi ve sivil bir Anayasa ihtiyacını karşılayacak, Türk Ceza Kanunu’nu çağdaş hukuk normlları seviyesine getirecek, mecvut daraltılmış özgürlük alanını daha genişletecek, Türkiye’nin kadim sorunlarına dair gerçekten kalıcı ve tutarlı, demokratik hukuk normları içeren politikalar üretecek bir aday üzerinde uzlaşılması gerekiyor.

 

2635250cookie-checkAhmet Şık: O isim henüz açıklanmadı ama ortak adayda uzlaşılmış gözüküyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.