“Aşk” bakana hapis getirdi

Dünkü duruşma sonrası Londra yakınlarındaki bir hapishaneye götürülerek mahkûm üniforması giydirilen politikacı, bugün Başbakan Yardımcısı olabilirdi – eğer 2007’de posta hizmetleri Noel nedeniyle aksamamış olsaydı. (Çoğu Huhne lehine olan 1300 oy pusulasının gecikmesi sayesinde Liberal Demokratların başına geçen Nick Clegg bugün o koltukta oturuyor.)

Enerji Bakanı olarak hükümete giren liberal politikacı, 2010’da basın danışmanına aşık olunca 26 yıllık evliliğini sona erdirmişti. Eski eşi Vicky Pryce’in intikam hırsı onu, 2003’te politikacı eşinin aşırı hız cezasını kendisinin üstlendiği haberini basına ve polise sızdırmaya itti. Sonunda eski çift, adaleti yanılttıkları gerekçesiyle hapishane yolunu tuttu.

“ÇOK ÜZGÜNÜM”

Guardian, eski bakan ile hüküm giymesine saatler kala yapılan bir röportaja yer verdi. Chris Huhne, “üzgün olduğunu” belirterek şunları söyledi:

“Aileme, dostlarıma, seçmenlerime ve çalışma arkadaşlarıma ve çocuklarımız ve torunlarımız için bu gezegeni kurtarmak dahil olmak üzere, benim inandığım davalara tutkuyla bağlı olan diğer herkese bunu söylemek istiyorum.”

Independent ise eski bakanla yapılan en son radyo röportajının dökümünü aktardı. Üzgün olduğunu söylediğinde, “İnsanlar bu kez size inanabilir mi? Yalancı olduğunuz kabul ettiniz” karşılığını alan eski bakan, “yaptığı çok küçük bir hatanın daha sonra kontrolden çıktığını” belirtti.

Gazete ayrıca, Andrew Grice’ın kaleminden, bu mahkumiyetin liberallere ve iklim değişimi konusuna odaklanan çevrelere büyük bir siyasi darbe olduğu yorumunu yaptı.

Times, konuya iki farklı açıdan yaklaştı. Başyazıda, sanık kim olursa olsun, adaleti yanıltmanın cezasının hafifletilmemesi gerektiği savunuluyor. Rachel Slyvester ise makalesinde, “Cezalandırın evet, ama hapis bu suça uygun değil” diyor.

Gazete haberlerinde, özellikle Vicky Pryce’in Londra’nın kuzeyinde kalacağı hapishanede zor günler geçireceği yorumları yapılıyor. Eski çiftin, birkaç ay sonra açık cezaevlerine nakledilmesi bekleniyor.

847110cookie-check“Aşk” bakana hapis getirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.