Açık Gazete Londra Gecesi çoşkulu geçti

Gecede toplumun müzikteki ‘as’larından sayılan müzisyen Sedat Sarıcı ve kızı Ezo, Çiğdem Arslan, Ozan Toprak, Kemal Külahçı ve Eray Sert Açık Gazete ile dayanışma amacıyla sahneye çıktılar. Sarıcı’nın minik öğrencilerinden oluşan ‘rock’ grubu ile Ezo’nun kemanla yorumu en çok alkış alanlar arasında yer aldı.

Şef Sefer Bilgiç’in hazırladığı kağıt kebabı ve ciğer kavurmanın da bulunduğu zengin mönü, geceye katılan Sofra ve Özer restoranlarının sahibi Hüseyin Özer tarafından da beğenildi.

“BAĞIMSIZ GAZETELER YAŞAMALI”

Açık Gazete Editörü Faruk Eskioğlu, kısa konuşmasında katılımcıların geceye gezi ruhunu taşıdıklarını belirterek, “Açık Gazete geceleri devrimci demokratların biraraya geldiği ve kendi kültürlerinde eğlendikleri bir geceye dönüştü. Çok eski dostların birbirlerini gördükleri bu gece imece usulü ile organize edildi. Pek çok dostun emeği ve desteği var” dedi.

Eskioğlu gecede yaptığı ironide de Başbakan Tayyip Erdoğan’ın gazeteye gönderdiği mesajda gazetenin adının “kapalı” olarak değiştirilmesi durumunda her türlü desteği vaadettiğini söyledi. Küba lideri Fidel Castro’nun da elinde olmayan nedenlerle geceye katılamadığını belirten Eskioğlu, gazetenin bağımsız çizgisini sürdüreceğini, demokratik mücadeledeki kuruluşlara desteklemeyi sürdüreceğini belirtti.

Gezi Direnişi’nin Açık Gazete gibi bağımsız gazetelerin önemini artırdığını vurgulayan Eskioğlu, Londra’da da toplumun açık arşivi olan Açık Gazete’nin yine toplumun avukatı olarak yayını kararlı bir şekilde sürdüreceğini söyledi.

Şair Fuat Ataş’ın da şiirleriyle katkı sunduğu gecede yapılan çekilişte Avukat Muhammet Cankıran, Ersan and Co Solicitors’dan kazandığı bilgisayarı Londra Gezi Komitesi’ne bağışladı.

GECEDEN FOTOĞRAFLAR (Hüseyin Demirci)

GECEYE İLİŞKİN YENİ FOTOĞRAFLAR EKLENECEK…

849970cookie-checkAçık Gazete Londra Gecesi çoşkulu geçti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.