AK Parti, Meclis araştırması istedi

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin ve Bekir Bozdağ'la birlikte Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, 3 grup başkanvekili ve bazı AK Parti'li milletvekilinin imzasını taşıyan ve Meclis Başkanlığına sundukları önerge hakkında bilgi verdi.


İddiaların açıkça ortaya çıkarılmasını istediklerini ifade eden Ergün, ''Türkiye, bu iddialar karşısında bir kafa karışıklığı içinde kalmamalıdır. Bu iddialara dayanarak yapılan ithamlar da boşta bırakılmamalıdır. Bu ithamların hangi amaçla yapıldığı da bu Araştırma Komisyonu marifetiyle ortaya çıkarılmalıdır. Hem varsa kusurluları, yoksa bu boş iddialara karşı Hükümetimiz ve partimiz hakkındaki ithamlarla ilgili kamuoyunda bilgi berraklığının ortaya çıkması, herkesin doğru bilgiyle hareket etmesinin sağlanması amaçlanmaktadır" dedi.


"OLAY ÖRTBAS EDİLMEK İSTENİYOR"


CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, AK Parti'nin verdiği önergeyle yapılmak istenenin, "olayı örtbas etmek olduğunu" ileri sürdü.


"Geçmişte verilmiş Meclis Araştırma önergelerinde, özellikle faili meçhul önergelerinde hiçbir sonuç alınamamıştır" diyen Okay, Meclis araştırmasının, belli konuda bilgi edinmek için yapılan bir incelemeden ibaret olduğunu söyledi. Okay, "Oysa bir tespit, bir bilgi edinme değil, sorumluların ortaya çıkarılması gerekir. Araştırma önergesiyle yapılmak istenen olayı örtbas etmektir. Kaldı ki bu olay, demokrasi için çok vahim bir gelişmedir. Böyle bir olayı savsaklamaya yönelik girişiminin bir sonuç vermesi mümkün olmayacaktır" şeklinde konuştu.


"OLUMLU, HATTA GEREKLİ"


MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ise, parti olarak araştırma komisyonu kurulması önerisini desteklediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:


"İddialarla ilgili araştırma komisyonu kurulması olumlu, hatta gerekli. AKP araştırma önergesi vermeseydi biz verecektik. Bu meselenin Meclis zemininde görüşülmesi, olayın ortaya çıkartılmasına yardımcı olur. Ancak araştırma komisyonunun objektif, doğru çalışabilmesi için AKP'nin sayısal çoğunluğu dikkate alınmamalı. Aksi takdirde komisyon AKP'nin görüşleri doğrultusunda çalışır ve göstermelik olur."


BAYKAL İDDİALARINI YİNELEDİ


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenilmesine ilişkin iddialarını yineleyerek, "Bu tekniği Türkiye'de kullanma imkanına sahip sadece devletin güvenlik güçleridir. Devletin güvenlik güçleri dışında herhangi bir kesimin bu teknolojik araçları bulundurması suçtur" dedi.
Dinleme olaylarıyla ilgili bir soru üzerine, "Ritmik araçlarla binanın dışından izlenmiş olduğunun anlaşıldığını" ileri süren Baykal, "Devletin güvenlik güçleri dışında herhangi bir kesimin bu teknolojik araçları bulundurması suçtur. Alması satması yasaktır. Bu sadece devletin güvenlik güçlerinin elinde olan ve son zamanlarda özellikle takviye edilmiş olan çok karmaşık, çok ileri, çok modern dışarıdan ortam dinlemeye yönelik bir teknolojinin bu olayda kullanıldığını gösteriyor" diye konuştu.
Baykal, "Bu ortamda çok doğal olarak hepimiz devletin güvenlik güçlerinin böyle bir olayın içinde yer almış olması ihtimalini önemsedik, ciddiye aldık. Çünkü kısa bir süre önce Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili'nin yaşadığı olay ortada" dedi.

1060220cookie-checkAK Parti, Meclis araştırması istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.