AK Parti Milletvekili Kıbrıs’ı anlattı

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin KKTC’den serbest ticaret yapamamasını “Olur mu öyle şey! Bunun dedikodu olduğunu tahmin ediyorum” dedi. diye Çavuşoğlu, UEFA kuralları gereği Fenerbahçe’nin KKTC’de maç yapamamasını da “UEFA gereğidir. Aynı zamanda Fenerbahçe ayarında KKTC’de bir takım da yok zaten” diye yanıtladı…


Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Gür’ün daveti üzerine Londra’da bulunan AK Parti milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, cumartesi günü öğleden sonra Londra Türk Radyosu’nun (LTR) konuğu oldu. LTR’da Nazif Akpınar’ın yönettiği “Serbest Kürsü” programına katılan Çavuşoğlu, Avrupa’daki Türkler ve Kıbrıs konusunda görüşlerini aktardı.


Programı yöneten Akpınar, ‘KKTC’nin uluslararası izolasyonla köşeye sıkışmışlığının Türkiye ile ticaretinde rahatlayabileceğini, ne yazık ki Türkiye’nin AB Anlaşmaları gereği KKTC ürünlerini ihraç edemediğini’ söylemesi üzerine, milletvekili “Olur mu öyle şey! Bunun dedikodu olduğunu tahmin ediyorum” dedi. diye tepki gösterdi. Akpınar, “En azından hellim peynirini ‘özel’ üretim diye alabilir’ demesi üzerine de, “pazar arz talep üzerine oluşur, kaldı ki Türkiye’de Kıbrıs hellimi de satılıyor” diye yanıtladı.


“Türkiye’nin uluslararası anlaşmalar gereği KKTC’ye karşı eli kolu bağlı kaldığını” hatırlatan Akpınar, Fenerbahçe’nin UEFA kuralları gereği KKTC’de maç yapamamasını örnek olarak gösterince de AK Parti milletvekili tepki göstererek, kendisince gerekçeyi “UEFA gereğidir. Aynı zamanda Fenerbahçe ayarında KKTC’de bir takım da yok zaten” diye yanıtladı…” diye karşı soruyla açıkladı…


Adı istifa eden Kültür ve Turizm bakanı Mumcu’nun yerine atanacaklar arasında da anılan Çavuşoğlu, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk toplumun kaygısı, “3 Ekim’deki Türkiye-AB görüşmelerinde Kıbrıs feda edilebilir mi?” kaygısı üzerine konuşurken de, “Kardeşlerimiz rahat olsunlar böyle bir şey yok” dedi.


Milletvekili İngiltere’nin yanısıra bütün Avrupa’daki vatandaşların hangi parti olursa olsun siyaset yapmasını desteklediklerini sözlerine ekledi.

778540cookie-checkAK Parti Milletvekili Kıbrıs’ı anlattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.