Akademisyenin yargı zaferi

Barış Bildirisi’ne imza atan akademisyenlere destek verdiği için işinden olan Yard. Doç. Dr. Ergüzeloğlu, açtığı davayı kazanarak görevine geri döndü.

Barış İçin Akademisyenler Girişimi’nin “Bu Suça Ortak Olmayacağız Bildirisi”ne imza atan akademisyenlerin hedef gösterilmesini protesto etmek için açılan ikinci metne imza attığı için Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’nün gerekçesiz olarak işten çıkardığı Yrd. Doç. Dr. Esra Ergüzeloğlu, idari mahkeme kararıyla üniversiteye geri döndü. Ergüzeloğlu, “Mutluyum ama ihraç edilen tüm arkadaşlarımız dönene kadar tam olarak sevinemeyiz” dedi.

Mersin Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ergüzeloğlu, Bu Suça Ortak Olmayacağız Bildirisi’ne imza atan akademisyenlerin hedef gösterilmesini protesto etmek için açılan ikinci metne imza attı. Geçen aralık ayında, sözleşmesinin uzatılması için gereken idari dosyayı ve akademik çalışmalarını eksiksiz olarak ve süresi içinde sunduğu halde dosyası 3 kez iade edildi. Her seferinde “düzeltmeleri” yaparak dosyasını yeniden sundu. İlk jüri olumlu görüş belirtince rektörlük yeni jüri istedi. Yeni jüri de olumlu görüş belirtti. Ancak Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, herhangi bir gerekçe belirtmeden Ergüzeloğlu’nun görevine son verdi.

Üniversite oyaladı

Üniversitenin bu kararına karşı idari dava açan Ergüzeloğlu, Mersin 2. İdare Mahkemesi’ndeki davayı kazandı. Mahkeme kararının açıklanmasından sonraki 30 gün içinde Esra Ergüzeloğlu’nun işe iade edilmesi gerekiyordu ancak Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, 18 yıllık akademisyenin “güvenlik soruşturmasından” geçmesi gerektiği yönünde görüş belirtti ve Ergüzeloğlu’nun işe iadesi bu ayın sonuna kadar uzadı.

Kaldığımız yerden devam

Dün Mersin Üniversitesi’ne giderek görevine başlayan Ergüzeloğlu, “İdari davayı kazandığım için mutluyum elbette ama ihraç edilen tüm arkadaşlarımız dönene kadar tam olarak sevinemeyiz. Bilimsel çalışmalarımıza, araştırmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bir yandan da ihraç edilen arkadaşlarımızla kurduğumuz Dayanışma Akademisi’nde olacağız” dedi. ABİDİN YAĞMUR – CUMHURİYET

 

2133850cookie-checkAkademisyenin yargı zaferi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.