Akaryakıta beklenen dev zam için tarih verildi: 15 lirayı aşacak…

Ekonomist Oğuz Demir, akaryakıta beklenen zam hakkında açıklama yaptı. Demir, enflasyon rakamları nedeniyle zammın bekletildiğini de söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Faiz sebep, enflasyon sonuç” ekonomi modeli ile birlikte eylül ayından bu yana enflasyondaki artış sürüyor.

ŞUBAT AYINDA DEV ZAM BEKLENİYOR
Türkiye’de zam furyası devam ediyor. Ekonomist Oğuz Demir akaryakıtta şubat ayının sonunda 1 liralık zam beklediklerini ifade etti.

Halk TV’den Hava Asal’a konuşan Demir, “Akaryakıt istasyonlarının karları bir hayli düşmüş durumda. Hem dövizdeki dalgalanma hem de petrol fiyatlarındaki artış akaryakıt fiyatlarına da yansımaya devam ediyor. İstasyonların karları düştüğü için eskisi kadar rahat hareket edemiyorlar. Pek çok komisyon kaleminden vazgeçmek zorunda kaldılar. 800 istasyon kapanmış. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Başkan Yardımcısı Musa Ertaş bin 500 istasyonun daha kapanmak üzere olduğu bilgisini paylaştı. İktidar burada şunu yapacak, istasyonların litre başına aldıkları komisyonu artıracaklar. Komisyona yapılacak her artış vatandaşa yansıyacak. Bu artışın mart ayında gerçekleşmesi bekleniyordu” dedi.

“ENFLASYON RAKAMLARINI YUKARIYA DOĞRU İTECEĞİ İÇİN GECİKTİRİLİYOR”
“Şu an yapılacak her artışı enflasyon rakamlarını yukarıya doğru iteceği için akaryakıta yapılacak zammı geciktirdiklerini” ifade eden Oğuz Demir, “Akaryakıt istasyonları şu an litre başına yaklaşık 4 kuruş komisyon alıyor. Hükümet bu komisyonu 1 lira 4 kuruşa çıkaracak ya da istasyonların kapanmasına göz yumacak. Fakat şunu çok iyi biliyoruz ki hükümet sermayenin zarar görmesini göze almıyor. Yine artışlar vatandaşın cebine yansıyacak. Önümüzdeki bir ay içinde akaryakıta 1 lira zam gelecek, şu an 14 lira 16 kuruş olan akaryakıtın fiyatı 15 lira 16 kuruş olabilir” ifadelerini kullandı.

2580160cookie-checkAkaryakıta beklenen dev zam için tarih verildi: 15 lirayı aşacak…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.