Akdeniz Üniversitesi’nden intihar açıklaması

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE –Hepimizi derinden sarsan bu olaylarla ilgili gerekli inceleme yapılması için geçtiğimiz hafta içerisinde bir komisyon kurulmuştur.”
Akdeniz Üniversitesi’ndeki öğrenci yurtlarında son bir ay içinde 3 öğrencinin ölümüyle ilgili intihar ve tarikat iddiaları karşısında günlerdir sessizliğini koruyan üniversite yönetiminden bugün bir açıklama geldi. Kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından yapılan açıklamada, Hepimizi derinden sarsan bu olaylarla ilgili gerekli inceleme yapılması için geçtiğimiz hafta içerisinde bir komisyon kurulmuştur” ifadelerine yer verildi.

Akdeniz Üniversitesi’nden yapılan açıklama şöyle: “Öğrenci yurtlarında son dönemde yaşanan intihar olayları toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi bizlerde de büyük üzüntüye neden olmuştur. Yaşanan acı kayıplar için kıymetli öğrencilerimizin ailelerine, arkadaşlarına ve tüm üniversite camiamıza başsağlığı diliyoruz. Hepimizi derinden sarsan bu olaylarla ilgili gerekli inceleme yapılması için geçtiğimiz hafta içerisinde bir komisyon kurulmuştur. Komisyonumuz sorumluluk ve yetki alanımızda olmamasına rağmen vakaların gerçekleştiği yurtlardaki incelemelerin yapılabilmesi için olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılabilmesi ve de önleyici tedbirlerin alınabilmesi amacıyla çalışmalarını devam ettirecektir.”

ÜMİT ÖZDAĞ: ‘KENDİLERİNE KEDİ YAVRUSU KADAR DEĞER VERİLMEDİ’

Öte yandan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da bugün Akdeniz Üniversitesi önünde bir basın açıklaması yaparak öğrenci intiharlarına ilişkin üniversite yönetimini göreve davet etti. Açıklamasında, KYK yurtlarında 40 gün içinde 3 intihar yaşandığını dile getiren Özdağ, üç gencin aynı yurtta kaldığına işaret ederek “Anne ve babalarının bir tanesi olan bu genç kardeşlerimiz hayatlarının baharında yaşamlarına son verirken, kendilerine, anılarına bir kedi yavrusu kadar değer verilmedi” diye konuştu.

‘POLİS KAYNAKLARI KAMERA GÖRÜNTÜSÜ OLDUĞUNU BELİRTTİ’

İntihar iddialarıyla ilgili kapsamlı soruşturma başlatılması gerektiğini söyleyen Özdağ, dün akşam bazı polis kaynaklarıyla görüşme yaptığının altını çizerek, “Basında ve sosyal medyada kamera olmadığına dair açıklamalar çıkmış. Ancak polis kaynakları kamera olduğunu ve bazı intiharlarda kamera görüntüsünün olduğunu belirtti” dedi.

KYK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: ‘DOSYALAR SAVCILIĞA İNTİKAL ETTİ’

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından yapılan konuyla ilgili açıklamada ise şöyle denildi: “Antalya ilinde Genel Müdürlüğü’müze bağlı yurtlarda 2021-2022 eğitim- öğretim yılı içerisinde gerçekleşen 3 ölümlü intihar vakası ile ilgili sosyal medyada gündem olan ve olayların saklandığı yönündeki iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. Her 3 olay emniyet tarafından soruşturulmuş, olay yeri incelemeleri yapılmış, gerekli ifadeler alınmış ve dosyalar savcılığa intikal etmiştir. Süreç adli makamlarımız tarafından titizlikle yürütülmektedir. Olayların meydana geldiği yurtlarımızda güvenlik kameraları 24 saat aktiftir, görüntüler incelenmek üzere ivedilikle ilgili makamlara teslim edilmiştir. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü olarak, tüm birimlerimizle, yaşanan bu üzücü olayların detaylı incelemelerini yakından takip ettiğimizi ve sürecin başından itibaren emniyet ve adli makamlarımızla koordineli bir şekilde yürütüldüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız.”

NE OLMUŞTU

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesindeki Elmalılı Hamdi Yazır Öğrenci Yurdu bahçesinde 10 Haziran sabahı cesedi bulunan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Muhammed Kaya’nın ölüm nedeninin intihar olduğu öne sürülmüştü. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü, son sınıf öğrencisi olan Halil Gülcan da 11 Mayıs günü kaldığı yurtta yaşamını yitirmişti. Gülcan’ın KYK’ya bağlı Bezm-i Âlem Valide Sultan Yurdunun penceresinden düşerek öldüğü iddia edilmişti. Yine aynı gün Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Ali Hassun’un Kepez ilçesine bağlı Kültür Mahallesi’ndeki evinde ölü bulunması dikkat çekmişti.

YAŞAMINI YİTİREN ÖĞRENCİNİN AĞABEYİ YAŞANANLARI PAYLAŞTI

Öte yandan 11 Mayıs’ta öğrenci yurdunda ölen Halil Gülcan’ın ağabeyi olduğunu söyleyen Cihan Gülcan adlı kullanıcı olayın yeniden gündeme gelmesi nedeniyle yaşadıklarını paylaştı. Twitter hesabından kardeşinin öldüğü gün yaşananları aktaran Cihan Gülcan, şu iddiaları dile getirdi: “11 Mayıs da kardeşim Halil Gülcan’ın intihar haberini arkadaşları saat sabah 05.30’da aradığında öğrendim. Sonradan öğrendim ki olay aslında 01.47 saatlerinde gerçekleşmiş. Sabah saatine kadar ne bir yurt görevlisi ne de bir polis memuru bizi aradı. Ben arkadaşlarına inanmadığımı söylediğimde polis memurunun numarasını alarak onlara ulaştım ve olayın doğruluğunu bu şekilde öğrendim.

‘TAM BİR AYDIR KARDEŞİMİN YOKLUĞUNUN ACISIYLA YAŞIYORUZ’

Olayın ardından yola çıktık ve bu süreçte öğrendik ki yurt müdürlüğü bizim iznimiz olmadan kardeşimin eşyalarını arkadaşına teslim etmiş. Kardeşimin eşyalarını biz arkadaşlarının evinden alabildik. Yurt müdürlüğü sorumsuzca davranarak ailesinden herhangi bir kişiye ulaşmadan eşyalarını bir başkasına teslim edebiliyor ve aynı yurt müdürlüğüne ait nöbetçi memur bizim kardeşimizi taşımak için ayarladığımız aracı yolda olduğumuzu söylememize rağmen hiçbir yetkisi olmadığı halde iptal edebiliyor. Tam bir aydır kardeşimin yokluğunun acısıyla yaşıyoruz. Aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen henüz hiçbir açıklama duyamadık. Biz de aklımızda ki sorulara cevap bulmak istiyoruz.”

2615060cookie-checkAkdeniz Üniversitesi’nden intihar açıklaması
Önceki haberİngiltere’nin Ruanda uçağı, AİHM çengeliyle son anda iptal
Sonraki haberÖdemeler Dengesine bak, ‘Dış Güçleri’ gör!
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.