Akdeniz’e yakışan festival…

1-4 Eylül 2005 tarihleri arasında Kaş ve Meis’te gerçekleştirilecek olan “Akdeniz’de Komşu Olmak” temalı 8.Kaş Likya Kültür ve Sanat Festivali’nde çeşitli kültür, sanat ve spor etkinlikleri yer alıyor. Festival programı dahilinde bale gösterisi, resim ve el sanatları sergileri, şiir dinletileri, yazarlarla söyleşiler ve film gösterimleri gibi organizayonlar gerçekleştirilecek.

KAŞ VE MEİS’TEN MESAJLAR

Kültür turizminin gelişimine önemli bir katkı sağlayacak olan 8.Kaş Likya Kültür ve Sanat Festivali için 1 Eylül Perşembe günü saat 15:30’da düzenlenen basın toplantısında Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ve Meis Belediye Başkanı Pavlos Panigiris biraraya geldiler.
Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer yapmış olduğu konuşmada Kaş ve Likya kültürünün tanıtılmasını hedefleyen bu festivale sağladığı katkı için Meis Belediye Başkanı Pavlos Panigiris’e teşekkürlerini iletti. Kocaer, Türk ve Yunan Belediye Başkanlarının birbirleriyle barış içinde yan yana oturup böyle bir festivali organize ederek bir ilke imza atmış olmalarının önemini dile getirdi.

Meis Belediye Başkanı Pavlos Panigiris ise Kaş Belediyesi ile birlikte atılan dostluk temellerinin ileride kardeş belediye olma yolunda önemli bir adım olduğunu belirterek. Kaş ve Meislilerin sadece komşu değil ebedi dost olduklarının altını çizdi.

Phellos Otel’de düzenlenen toplantıyı Yunanisyan basını da takip etti. Uluslararası özelliği ile ön plana çıkan festivalin 1 Eylül Dünya Barış Günü ile birlikte daha da anlam kazanması ve bu ortak çalışmanın iki halk arasındaki komşuluk ilişkilerini daha da  güçlendirmesi bekleniyor.

SANAT VE SPOR BULUŞMASI

Aralarında sadece 1300 metre mesafe bulunan Kaş ve Meis adası, 1-4 Eylül 2005 tarihleri arasında devam eden festivalde ortak sanat ve spor etkinliklerine imza atıyorlar.

İki ülkenin dostluğunu ve komşuluk ilişkilerini pekiştirmeyi amaçlayan “Akdeniz’de Komşu Olmak” temalı 8.Kaş Likya Kültür ve Sanat Festivali’nin üçüncü gününde bu yıl ilk defa Kaş – Meis adası arası yüzme ve kano yarışmaları organize edilecek. Yarışmalarda derceye giren sporculara ödülleri Türk ve Yunan sanatçılar tarafından verilecek.

TÜRK VE YUNAN SANATÇILAR BİRARADA

Türkiye kıyılarına en yakın Yunan toprağı olan Meis adası ile ortak gerçekleştirilen 8.Kaş Likya Kültür ve Sanat Festivali’nde spor etkinliklerinin yanında Türk ve Yunan sanatçılar Kaş’ta ve Meis adasında konserler verecekler.

İki bölge halkı arasındaki dostluğu sanat ile güçlendiremeyi amaçlayan festivalde Muazzez Ersoy, Mustafa Yıldızdoğan, TRT Sanatçısı Arzu Aydın, Buziki Orhan, Grup Farfara ve Yunanistan’dan sanatçılar konserler verecekler. Ayrıca Türk Sanat Müziği sanatçısı Burhan Tüzer, 2 Eylül akşamı Yunan sanatseverler için Meis adasında sahne alacak.

2 Eylül 2005 Cuma

Saat: 18.00  Folklor Gösterisi
Kasaba İlköğretim Okulu Folklor Ekibi
Meis Adası

Saat: 18.15  Şiir Dinletisi
Ahmet Telli
Elit Bar

Saat: 19.00  Konser
Burhan Tüzer
Meis Adası

Saat: 19.30  Bale Gösterisi
Antalya Devlet Opera ve Balesi
Kaş Limanı

Saat: 21.00  Konser
Burhan Tüzer, Grup Farfara
Kaş Limanı

3 Eylül 2005 Cumartesi

Saat: 09.30  Yüzme Yarışması
Yüzücülerin Meis’den Start Almaları
Meis Adası Liman

Saat: 10.30  Kano Yarışması
Kanocuların Meis’den Start Almaları
Meis Adası Liman

Saat: 13.00  Ödül Töreni
Kazanan Sporculara Sanatçılar Tarafından Ödül Verilmesi
Kaş Limanı

Saat: 18.30  Yazar – Halk Buluşması
Tuna Kiremitçi
Papillon

Saat: 18.30  Yazar – Halk Buluşması
Ahmet Ümit
Cafe Corner

Saat: 19.30  Çocuk Tiyatrosu
Müjdat Gezen Tiyatro Okulu
Cumhuriyet Meydanı

Saat: 20.00  ‘Sualtı’ Konulu Dia Gösterimi
Alptekin Baloğlu
Kaş Limanı

Saat: 21.00  Konser
Panteli Anastasopoulo, Enangelia Xenopoulou
Kaş Limanı

Saat:23.00  Konser
Mustafa Yıldızdoğan
Kaş Limanı

4 Eylül 2005 Pazar

Saat: 19.00  Müzik Dinletisi
Çipura
Uzun Çarşı

Saat: 19.30  Söyleşi
‘Mübadele Günleri’ Yapımcısı Fatih Türkmenoğlu Söyleşi ve Gösterim
Cumhuriyet Meydanı

Saat: 20.30  Defile
Likya’dan Günümüze
Kaş Limanı

Saat: 21.00  Konser
TRT Sanatçısı Arzu Aydın
Kaş Limanı

Saat: 21.30  Kapanış Konseri
Muazzez Ersoy
Kaş Limanı

Saat: 01.00  Kapanış Partisi
Alem FM
Helikopter Pisti

1113600cookie-checkAkdeniz’e yakışan festival…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.