Akıncı Üssü davasında ikinci celse

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davanın ikinci celsesi başladı. Gülen ile birlikte davanın bir numaralı sanığı olan “sivil imam” Kemal Batmaz, Gülen ile görüştüğü iddialarını yalanladı, “Tek bağlantım şirketlerinde çalışmam” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davanın ikinci celsesi başladı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki duruşma salonunda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ve avukatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da arasında bulunduğu müşteki avukatları ve bazı müştekiler katılıyor.

Duruşmada hazır bulunanların tutanağa geçirilmesinin ardından sanık savunmalarının alınmasına başlandı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

İlk olarak ifadesine başvurulan Akıncı Üssü’ndeki “sivil imam” sanık Kemal Batmaz, yöneltilen bütün suçlamaları reddetti. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile birlikte Akıncı Üssü davasının bir numaralı sanığı olan Batmaz, firari sanık Adil Öksüz ile birlikte defalarca ABD’ye gittiği ve Gülen’den aldığı darbe talimatları uygulamaya çalıştığı iddialarına yanıt verdi.

“ADİL ÖKSÜZ’LE GÖRÜLMEM TESADÜF”

ABD’ye seyahat sebebinin Kaynak Holding’in faaliyetlerini denetlemek olduğunu söyleyen Batmaz, “Adil Öksüz ile aynı anda giriş çıkış yapmam onunla aynı yerde olduğum anlamına gelmez. Öksüz ile birlikte görülmem tesadüf. ABD Türkiye’nin 20 katı büyüklüğünde bir ülke. Bu nedenle bu delil sayılamaz” diye konuştu.

Kemal Batmaz, Adil Öksüz ile İngiltere’de görüntülenmesi için ise o dönemde vizesi olmadığını öne sürdü.

“TEK BAĞLANTIM ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞMAM”

“Fetullah Gülen ile görüştünüz mü?” sorusunu da yanıtlayan Batmaz, “Ne Pensilvanya’ya gittim ne görüştüm. Talimat almam söz konusu değildir. Tek bağlantım şirketlerinde çalışmış olmam” iddiasında bulundu.

“TARLA BAKTIM” İDDİASI

15 Temmuz’da Akıncı Üssü’nde eski üs komutanı Hakan Evrim’in kendisine selam verdiği görüntüleri de yalanlayan Batmaz, Akıncı Üssü’ne Harun Biniş ile birlikte “tarla” bakmaya gittiğini öne sürdü.

Sanık savunmaları Harun Biniş ve Nurettin Oruç ile devam edecek.

2110240cookie-checkAkıncı Üssü davasında ikinci celse

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.