Akıl hastası Filistinli'yi yaraladılar

Ayed Srur adlı 40 yaşındaki Filistinli'nin, İsrail askerlerinin, duvara karşı barışçıl gösterileriyle gündeme gelen Naalin köyünde kardeşini tutuklamak istedikleri sırada yaralandığı bildirildi. Köylülerin ifadelerine göre askerler, gösterilere katılan Srur'un kardeşi Akil'i yakalamak için evine gittiler. Ayed Srur, kardeşini tutuklayan askerlerden birinin elindeki silahı kapmaya çalışınca, plastik merminin hedefi oldu.

Askerlerin evden ayrıldıkları sırada, aile üyelerince taş yağmuruna tutuldukları belirtildi. Ramallah'ta hastaneye kaldırılan Filistinli'nin, isabet eden kurşun nedeniyle gözlerinden birini yitirdiği, bir kurşunun da kafatasını delerek iç kanamaya neden olduğu belirtildi.

Bu arada, Filistin Ulusal İnisiyatifi lideri Mustafa Barguti, İsrail'in uygulamalarının Naalin'deki mücadeleyi kırmayı amaçladığını söyledi. Askerlerin baskınını kınayan Barguti, barışçıl bir direnişe karşı insanlıktan uzak ve çirkin yöntemler kullanıldığını ifade etti.

Bu yöntemlerin Naalin, Bileyn, El Masara ve diğer yerlerde duvar karşıtı mücadeleyi durduramayacağını kaydeden Barguti, İsrail askerlerinin yargılanması ve İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Naalin'de duvar karşıtı mücadele devam ederken geçen hafta 12 yaşındaki bir çocuk başından yaralanmıştı. Önceki haftalarda da biri 9, diğeri 17 yaşında iki kişi İsrail askerlerinin ateşi sonucu ölmüştü. Gözaltına alındığı sırada, elleri ve gözleri bağlıyken birkaç metre öteden bacağına ateş edilen Filistinli Eşref Ebu Rahma'nın görüntüleri dünyayı olduğu kadar İsrail'i de ayağa kaldırmıştı.

İsrail ordusu, ateş emrini verdiği belirtilen subayı görevinden uzaklaştırmış, ateş eden askeri de tutuklamıştı. 20 Temmuzda meydana gelen olayı, B'Tselem adlı insan hakları örgütünün dağıttığı kamera ile görüntüleyen Selam Amira adlı kızın babası Cemal Amira ise olaydan sonra askerlerce gözaltına alınmıştı. 9 çocuk babası Cemal Amira, Ofer cezaevinde 26 gün tutulduktan sonra çıkarıldığı askeri mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

1177680cookie-checkAkıl hastası Filistinli'yi yaraladılar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.