AKP çalışanı Ayvatoğlu savcılık talimatıyla yeniden gözaltına alındı

Lüks bir araçta uyuşturucu kullanırken çekildiği iddia edilen görüntüleri sosyal medyada yer alan ve AKP Genel Merkezi’nde büro çalışanı olduğu duyurulan Kürşat Ayvatoğlu, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından savcılık talimatıyla tekrar gözaltına alındı.

Ayvatoğlu’nun savcılıkta verdiği ifadede uyuşturucu kullandığı iddialarını reddettiği ve adli kontrolle serbest bırakıldığı bildirilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yazılı açıklama yaparak, son durum hakkında bilgi verdi:

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheli Hamza Kürşat Ayvatoğlu hakkında yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medyada paylaşılan videoda yanında bulunduğu tespit edilen diğer şüpheliler M.D., M.Y.M., D.O. ve U.K. hakkında başsavcılığımızca gözaltı talimatı verilmiş, şüphelilerden elde edilen bilgi ve yeni deliller çerçevesinde ise Hamza Kürşat Ayvatoğlu bugün sabah saatlerinde yeniden gözaltına alınarak hakkında TCK 188 ve devamı maddeleri kapsamında soruşturma genişletilmiştir.

“Başsavcılığımızca tüm şüpheliler hakkında gerekli dijital incelemelerin tamamlanması ve diğer şüphelilerin yakalanması için ayrıca kolluğa ek gözaltı talimatı verilmiştir. Soruşturma titizlikle devam etmektedir.”

Başsavcılığın açıklamasında geçen TCK 188 maddesi, uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç etme suçunu içeriyor.

‘Partime zarar vermemek için istifa ettim’

İddialara göre Ayvatoğlu, AKP’nin kongre süreci nedeniyle, avukatına görüntülerin paylaşılması konusunda daha sonra suç duyurusunda bulunmasını söylediğini savunarak, “Görüntüleri sosyal medyada görür görmez görev yaptığım partiye zarar gelmemesi için istifa dilekçemi hazırlayıp parti merkezine ilettim” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise, Ayvatoğlu’nun iş akdini feshettiklerini söylemişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı/ Tanıtım ve Medya Başkanı/ İzmir Milletvekili Hamza Dağ, olaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sosyal medyada görüntüleri yayınlanan Kürşat Ayvatoğlu danışmanım veya özel kalem müdürüm değildir. Yaklaşık 1 yıldır genel merkez büro personeli olarak çalışan kişinin dün akşam iş akdi fesh edilmiştir. Şahıs hakkında gözaltı işlemi yapılmıştır. Yasal sürecin takipçisi olacağız.”

2503660cookie-checkAKP çalışanı Ayvatoğlu savcılık talimatıyla yeniden gözaltına alındı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.