‘AKP emekçilere gerçek yüzünü gösterdi’

Tombul, yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısını protesto etmek amacıyla TBMM’ye yürümek isteyenlerin polis ekipleri tarafından engellendiğini hatırlatarak, çok sayıdaki KESK üyesinin darp edildiğini ifade etti.

AK Parti Hükümeti’nin “sahte bir uzlaşma havasıyla yasayı Meclis Genel Kurulu’na taşıdığını” savunan Tombul, hükümetin emekçilerin taleplerini ne kadar umursadığının dün özellikle Ankara’da yaşanan olaylarda bir kere daha açığa çıktığını kaydetti. “Tek amacı TBMM kapısına gelerek basın açıklaması yapmak olan emekçilerin, bu en demokratik ve anayasal hakları, ölçüsüz bir polis şiddetiyle durdurulmaya çalışılmıştır” diyen Tombul, şunları kaydetti:

“Bu yaşananlar AKP’nin demokrasi anlayışının aynasıdır. Söz konusu kendisi olduğunda adeta bir demokrasi ve özgürlük havarisi olan AKP Hükümeti, sıra emekçilerin taleplerine geldiğinde birden gerçek yüzünü göstermekte ve taleplerimizi şiddetle bastırma yoluna gitmektedir. Öğleden sonra Meclis’teki AKP Grup Toplantısında ‘Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız’ diyerek en masumane tavrını takınan Erdoğan, öğleden sonra ise Meclis’e 500 metre yakınlıkta yaşanan şiddeti soğukkanlılıkla izlemekle yetinmiştir. Bizler kararlıyız. Polis copları da siyasi baskılar da idari cezalar da bizlerin kararlılığını değiştirmeyecektir. Kazanılmış haklarımızı ve geleceğimizi elimizden almaya çalışan bu yasaya karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”


 

1169650cookie-check‘AKP emekçilere gerçek yüzünü gösterdi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.