AKP’li Başkanın Melek Mosso mührüne yargıdan durdurma kararı!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Isparta Belediyesi’nin Melek Mosso konserinin iptal etmesini eleştiren gazetecilerin program yaptığı stüdyonun zabıta ekiplerince mühürlenmesi hakkında mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi…
Isparta Belediyesi’nin Melek Mosso konserini ‘ahlaki’ gerekçelerle iptal etmesinin ardından bu kararı eleştiren gazetecilerin program yaptığı stüdyo ve ofis belediye zabıtası tarafından mühürlenmişti. Ispartalı gazeteciler Muhammed Uslu, Enver Taha Aydın ve Lokman Kumcu’nun birlikte yaptığı Labirent programının yapıldığı stüdyonun mühürlenmesi kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Programın moderatörü ve stüdyonun sahibi Gazeteci Muhammed Uslu, belediyenin mühürleme işlemini yargıya taşıdı. Davayı gören Isparta 2. İdare Mahkemesi, Isparta Belediyesi’nin mühürleme işlemiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararı değerlendiren Uslu, “Allah isterse kuşlar filleri yener” dedi.

Isparta Belediyesi’nin organize ettiği gül festivali öncesinde yaşananlar iki hafta boyunca ülke gündemini işgal etti. Daha önce festivalde sahne alacağı duyurulan şarkıcı Melek Mosso’nun 3 Haziran’da vereceği konser, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından etkinliğe günler kala iptal edildi. İptalin gerekçesi ise bazı siyasi partiler ile Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği’nin Mosso’nun “ahlaksızlığı özendirdiği” iddiasıydı.

MELEK MOSSO YERİNE SEDA SAYAN SAHNEYE ÇIKARILDI

Melek Mosso’nun konserinin iptal edilmesinin ardından aynı festivalde sahne alacak olan Funda Arar ve Derya Uluğ da etkinlikten çekildi. Bunun üzerine son dakikada Seda Sayan’la anlaşan Isparta Belediyesi, tartışmaların gölgesinde festivali tamamladı.

BAŞKANI ELEŞTİREN GAZETECİLERİN STÜDYOSU MÜHÜRLENDİ

Isparta Belediyesi’nin ülke gündeminde tartışılan tavrı, kentte internet üzerinden yayın yapan Labirent programında da eleştiri konusu oldu. Gazeteci Muhammed Uslu’nun moderatörlüğünde, gazeteciler Enver Taha Aydın ve Lokman Kumcu’nun birlikte yaptığı programda, AKP’li belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Melek Mosso’ya yönelik tavrından dolayı eleştirildi. Programın yayınlanmasından bir gün sonra Labirent programının yapıldığı Uslu Medya’ya ait stüdyo ve afis belediye ekiplerince mühürlendi.

MÜHÜRLENEN KATTA DAHA ÖNCE AKP İL YÖNETİCİSİ KİRACIYDI

Isparta Belediyesi’nin stüdyoyu mühürleme gerekçesi ise binanın çatı katında proje aykırı olarak imalat yapıldığı iddiası. Stüdyonun bulunduğu katta 9 aydır kiracı olduklarını belirten Muhammed Uslu, 6 Haziran’da konuyla ilgili yapılan programda şunları dile getirmişti: “2013-2014’te bizim bulunduğumuz yerde bir kiracı daha vardı. Kimdi o kiracı? O tarihteki AK Parti Isparta İl Başkan Yardımcısı, bizim şu anda bulunduğumuz stüdyoda kiracıydı. 2019’da, 2021’de başka kiracılar vardı. O zaman iskânsız değil miydi? 2019’da, 2020’de orada iş yeri varken bu bahsedilenler yok muydu?” diye sordu.

‘BEN MAL SAHİBİ DEĞİLİM Kİ’

Belediye tarafından stüdyoyla ilgili hazırlanan tutanakta, mal sahibi olarak Muhammed Uslu adına yer verildiğini de dile getiren Uslu, “Ben mal sahibi değilim ki. Niye oraya mal sahibi Neslihan Demirel yazamıyorsunuz? Niye oraya mal sahibi Mesut Şener yazamıyorsunuz? Çünkü Muhammed Uslu ufak lokma değil mi?” ifadelerini kullandı.

‘ALLAH İSTERSE KUŞLAR FİLLERİ YENER’

Belediyenin mühürleme kararına karşı açtıkları davayı gören Isparta 2. İdare Mahkemesi idari işlemle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Muhammed Uslu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede bir haftadır kent kamuoyunu bu konuyla meşgul ettikleri için özür dileyerek, “Allah isterse kuşlar filleri yener” dedi.

GAZETECİLER KARARI DEĞERLENDİRDİ

Bağımsız yargıya her zaman inandıklarını dile getiren Gazeteci Lokman Kumcu ise “güçlüler halkı değildir, haklılar güçlüdür” değerlendirmesinde bulundu. Gazeteci Enver Taha Aydın da, yargının nihai kararının da en doğru şekilde olacağına inandığını belirterek medyaya yönelik bu tür baskılarla netice alınamayacağını söyledi. Bu tür uygulamaların ancak üçüncü dünya ülkelerinde uygulandığına değinen Aydın, Isparta’da benzer bir uygulama yapıldığını dile getirdi. Aydın, değerlendirmesinde sorunların adalet yoluyla aşılacağına olan inancını dile getirdi.

 

2614280cookie-checkAKP’li Başkanın Melek Mosso mührüne yargıdan durdurma kararı!
Önceki haberKıbrıs Türk Sanayi Odası İngiltere’de “Sahaya İndi”
Sonraki haberEskioğlu toplumda emek mücadelesi tarihini anlatacak
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.