AKP’nin ‘A Takımı’ belli oluyor

AKP’de bugün önemli bir toplantı var. İktidar partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda, Parti Merkez Yürütme Kurulu belirlenecek.

AK Parti’nin yeni ‘A Takımı’ bugün belirlenecek. Merkez Karar Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, saat 14’te toplanacak.

Toplantının gündeminde iki önemli başlık var. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu belirlenecek. Başbakan Binali Yıldırım da AK Parti Genel Başkanvekili olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’nin üçüncü olağünüstü kongresindeki konuşmasında partide değişiklikler olacağı sinyali vermişti. O değişimin ilk adımı MKYK listesi ile geldi.

ak parti kongre ankara erdoğan200517.jpg

Listenin yaklaşık yüzde kırkının değişmesiyle, 19 yeni isim parti yönetimine girdi. İkinci adımda da partiyi 2019 seçimlerine götürecek MKY belirlenecek. Erdoğan yeni MKYK’nın ilk toplantısı için ‘Genel Başkan’ sıfatıyla pazartesi günü ilk kez parti genel merkezine gelecek. Cumhurbaşkanı son olarak 2 Mayıs’ta, AK Parti üyelik töreni için partideydi.

Cumhurbaşkanı, toplantının ardından MKYK üyeleri ve eşlerine iftar yemeği verecek. Parti yönetiminin belirlenmesinin ardından gözler kabine değişikliğinde olacak.

2093180cookie-checkAKP’nin ‘A Takımı’ belli oluyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.