17.2 C
Istanbul
Thursday, March 28, 2024
Ana Sayfa TÜRKİYE AKP’nin davet ettiği muhalif gazetecilere çağrı: Gidenleri onursuz sayarım

AKP’nin davet ettiği muhalif gazetecilere çağrı: Gidenleri onursuz sayarım

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” vizyon belgesini açıklayacağı programa davet ettiği “muhalif” gazetecilere; “Onurunuzu korumak istiyorsanız bu davete katılmazsınız” diye seslendi.

Ataklı, “Tam 20 yıl boyunca gerçek gazetecileri itip kakan bir iktidar sırf seçime giderken göz boyamak için nasıl seçildiklerini bilmediğimiz bu gazetecileri meze olarak kullanacaktır. Kendi adıma, davet edilsem de asla gitmezdim. Bu listede olup da davete gidenleri de onursuz sayardım” ifadelerini kullandı.

Ataklı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“İktidar tam 20 yıl boyunca kendinden olmayan her kişi ve kesimi ayrıştırdı. Gazetecileri ‘Bizden ve bizden değil’ diye ayırdı. Zamanında Akit ve Yeni Şafak isimli iki renkli kağıt tomarı, sadece Genelkurmay’a sokulmadığı için ortalığı birbirine katarlardı. Sonra bin beterini kendileri yaptı. Şimdi ne olduysa olmuş, muhalif olarak bilinen bazı isimler seçilmiş ve Erdoğan’ın yarın yapacağı toplantıya davet edilmiş.

20 yıl gazeteci yerine konulmayan, itilip kakılan bu isimlerden bazıları ‘Biz gazeteciyiz, her yere gideriz’ diyerek bu davete katılacaklarını söylemişler. Yarın kimin gidip kimin gitmediğini göreceğiz Ama şunu söylemek istiyorum: Tam 20 yıl boyunca gerçek gazetecileri itip kakan bir iktidar sırf seçime giderken göz boyamak için nasıl seçildiklerini bilmediğimiz bu gazetecileri meze olarak kullanacaktır. Kendi adıma, davet edilsem de asla gitmezdim. Bu listede olup da davete gidenleri de onursuz sayardım.”

Tamamını okumak için tıklayın 

2642800cookie-checkAKP’nin davet ettiği muhalif gazetecilere çağrı: Gidenleri onursuz sayarım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.