AKP’nin korkusu interneti karartacak!

AKP iktidarının Türkiye’ye yaşattığı utançlara bir yenisi daha eklendi. İnterneti kendi oyuncağı gibi gören AKP hükümeti sansür ve baskı yasalarını derhal geri çekmelidir” dedi.
İnternet Yayıncıları Derneği Genel Başkanı Tayfun Sırman, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen özel hayatın gizliliğinin ihlali gerekçesiyle şikayet bile olmaksızın doğrudan Telekomünikasyon İletişim Başkanı’nın (TİB) emriyle internet yayınları durdurulabilmesini içeren madde ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

‘YASAKLAMALAR TİB’İN KEYFİYETİNE TESLİM EDİLDİ’

AKP iktidarının Türkiye’ye yaşattığı utançlara bir yenisinin daha eklendiği görüşünü savunan Sırman, “AKP, ileri demokrasi söylemiyle demokrasinin içini boşaltırken baskılar, yolsuzluklar ve hukuksuzluklar günlük hayatımızın adeta birer parçası oldu. Türkiye bugün yeni bir utançla uyandı. TBMM’de görüşülen Torba Tasarı’nın internet yayınlarının engellenmesiyle ilgili yeni kurallar getiren bölümü kabul edildi. Özel hayatın gizliliğini koruma gerekçesiyle internet Telekomünikasyon İletişim Başkanı’nın (TİB) emrine tahsis edildi. Yargı baypas edilerek yasaklamalar TİB’in keyfiyetine teslim edildi. TİB personelinin, ‘görevlerini’ yerine getirirken işlediği suçlar hakkındaki soruşturma izni bakanın iznine bırakıldı” diye konuştu.

AKP’NİN KORKUSU YÜZÜNDEN KARANLIK GÜNLER BEKLİYOR

Türkiye’nin, dünya sıralamasında Suudi Arabistan, Çin, İran ve Vietnam gibi ülkelerle birlikte yer aldığı ‘İnternet Düşmanları’ sıralamasında üst basamaklara tırmandığını kaydeden Sırman, aşıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğündeki kötü sicile internet özgürlüğünde de sahibiz. AKP hükümeti 2013 yılında TİB’in de bağlı olduğu Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu’na 1 milyar 510 milyon TL’lik dev bir bütçe ayırmıştı. Bu rakam iktidarını internete müdahale ederek ve telefonları dinleyerek korumaya çalışanların korkusunu gösteriyor. Yeni düzenlemenin sağladığı yetkiler AKP’nin korkusuyla birleştiğinde Türkiye’de interneti karanlık günler bekliyor. İnterneti kendi oyuncağı gibi gören AKP hükümeti sansür ve baskı yasalarını derhal geri çekmelidir. 5651 sayılı kanun özgürlükçü biçimde sil baştan ele alınmalıdır.”

1559820cookie-checkAKP’nin korkusu interneti karartacak!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.