AKP’nin sosyal medya hamlesi: Sosyal Medya Başkanlığı kuruluyor

AKP’nin sosyal medya düzenlemesinde BTK ya da RTÜK’te Sosyal Medya Başkanlığı kurmak istediği, sosyal medyadan hakarete 2 yıl, yalan haber yayan kişilere 5 yıl hapis istendiği iddia edildi.

AKP’nin sosyal medya üzerinde çalıştığı ve yeni dönemde Meclis’e getirilmesi planladığı yasal düzenlemede sosyal medya kullanıcılarına hapis ve “Sosyal Medya Başkanlığı” kurulması istendiği ileri sürüldü.

HAPİS CEZASI
Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun’un haberine göre; AKP’nin hazırladığı yeni düzenlemede, sosyal medya üzerinden bir kişiye hakaret edilmesi durumunda şüphelinin üç aydan 2 yıla kadar hapisle yargılanması planlanıyor.

Yalan haber yayan ve yapanların 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörülüyor. Kanundaki mevcut suçlarda uygulanan artırım sebepleri sosyal medya aracılığıyla işlenen suçlar için de geçerli olacak.

Örneğin, TCK’nin 125’inci maddesinde kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçunu işleyenlere verilecek cezanın bir yılın altında olamayacağı hüküm altına alınıyor. Suçun ağırlığı, sonucu, kişinin konumu, sosyal statüsü ve kastı gibi kriterlerin de ceza yaptırımında dikkate alınması planlanıyor.

SOSYAL MEDYA BAŞKANLIĞI
Düzenlemede yalan haberi üreten ve yayanları denetleyecek bir mekanizmanın kurulmasının planlanlandığı buna göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ya da Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) içerisinde sosyal medyayı denetleme görevini yürütecek “Sosyal Medya Başkanlığı”nın kurulabileceği ifade ediliyor.

2541140cookie-checkAKP’nin sosyal medya hamlesi: Sosyal Medya Başkanlığı kuruluyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.