Akşener: Ailesi, Sinan Ateş suikastıyla ilgili soru ve araştırma önergesi verilmemesini talep etti

Meral Akşener, Ankara’da silahlı saldırıyla öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in ailesinin, Meclise konuyla ilgili soru ve araştırma önergesi verilmemesini istediğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Akşener, Sinan Ateş’in ailesinin, Meclise konuyla ilgili soru ve araştırma önergesi verilmemesini istediğini söyledi.

“30 Aralık Cuma günü başkent Ankara, bir suikasta sahne oldu. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’e düzenlenen suikast, emniyet ve istihbarat birimlerini ayağa kaldırması gereken bir olaydır. Güvenlik güçlerimizin, bu önemli olayın acilen aydınlatılması için ellerinden geleni yapacağına inanıyorum” diyen Akşener, Ateş’e rahmet, ailesine sabır diledi.

Akşener, ardından Sinan Ateş’in ailesinin talebi üzerine eşi Ayşe Ateş’in sosyal medyada yaptığı açıklamayı okudu. Açıklamada özetle “Gerek sosyal medyada gerekse bazı internet sitelerinde yer alan katil arayışlarının, hedef göstermelerinin kimseye faydası yoktur. Sosyal medya bir hüküm yeri değildir. Devletimiz suçluları tespit edecek ve gereken cezayı verecek büyüklüktedir. Acımızı bir siyasi malzeme haline getirmek, acımız üzerinden bir siyasi hesaplaşma yapmak isteyenlerden istirhamımız, acımıza saygı duymalarıdır” ifadeleri yer aldı.

Akşener daha sonra “Bir özel talepleri daha oldu. Bu konuyla ilgili Mecliste soru önergesi, araştırma önergesi vs. gibi konuların yapılmamasına dair ailenin Ayşe Ateş üzerinden benden bir talebi oldu. Bütün herkese bunu duyurmakla mükellefim” diye konuştu.

“O KÜFEDE MİLLETE DAİR SADECE VEBAL VAR, AH VAR, ISTIRAP VAR”
Artan enflasyona ve asgari ücrete de değinen Akşener, şunları kaydetti:

“2023’ün daha ilk sabahında bizi adeta selamlayan zamları kim yaptı? Sözüm ona ‘yönettiğiniz’ devletin tüm kalemlerinde, en azı yüzde 120’ler seviyesine varan bu zamları, kim yaptı? Makyajlı enflasyon rakamlarının bile üzerine çıkan oranlardaki bu zamları kim yaptı? Sen yaptın Sayın Erdoğan!

Bir de çıkmışsın utanmadan ‘Bizim sırtımızda küfe var. Bizim sırtımızdaki küfe, 85 milyonun taşındığı bir küfe’ diyorsun. Hadi oradan be, hadi oradan! Evet, sizin sırtınızda bir küfe var. Ama o küfede 85 milyon vatandaşımız yok. O küfede, 5 müteahhidiniz var! O küfede, doymak bilmeyen yandaşlarınız var! O küfede, 5-10-15 maaş alan, arsız danışmanlarınız var! O küfede, Katar’a maça gitmek için kullandığınız, lüks uçaklarınız var! O küfede, günlük maliyeti, 18 milyonu bulan, saray sefanız var! O küfede, bitmeyen yolsuzluklar, hırsızlıklar, arsızlıklar var! O küfede, milletimize dair sadece; vebal var, ah var, kul hakkı var, ıstırap var!

Sayın Erdoğan’ın sırtındaki, bu israf ve yolsuzluk küfesinin ceremesini maalesef milletçe biz çekiyoruz. Onlar memleketimizin kaynaklarını har vurup harman savururken faturayı biz ödüyoruz. Onlar, tüm beceriksizlikleriyle saray sefası sürerken bizler, asgari ücretle geçinmeye çalışıyoruz. Yeni asgari ücret aylık net 8 bin 500 lira olarak açıklandı. Halbuki, Türk-İş’in aralık ayında açıkladığı açlık sınırı 8130 liraydı. Yani Türkiye’de çalışanların, yaklaşık yüzde 60’ının aldığı ücret açlık sınırının altında olacak. Kürsülerden, hamasi tiratlar atan Sayın Erdoğan, milletimizi açlığa mahkûm edecek. Enflasyon sorununu çözmediğiniz müddetçe asgari ücreti 10 bin lira yapsanız bile vatandaşın alım gücünü ve refahını artıramazsınız.” EVRENSEL

2658750cookie-checkAkşener: Ailesi, Sinan Ateş suikastıyla ilgili soru ve araştırma önergesi verilmemesini talep etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.