Akşener: Durum tahmininizden vahim, Soylu çekilsin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis’te partisinin grup toplantısında konuştu ve organize suç örgütü kurmak suçlamasıyla aranan Sedat Peker’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddialarına değindi.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Durum tahmininizden vahim, İçişleri Bakanı kenara çekilmeli” sözleriyle çağrıda bulundu:

  • Geçen hafta Erdoğan’ı uyardım, bağımsız bir yargı süreci derhal işletilsin dedim. O ne yaptı, küçük ortağın dolduruşuna geldi, gitti kefalet koydu. Toplum vicdanını rahatlatmak yerine kendisini tartışmaların odağına koydu. Suçu olan cezasını çeker, suçsuz olan da aklanır işinin başına döner. Seni bir kez daha devlet ciddiyetiyle ve makamının sorumluluğuyla hareket etmeye davet ediyorum.
  • Bakın durum tahmininizden vahim vahim. İçişleri Bakanı’nın kenara çekilmesinde fayda vardır. Delilleri toplayacak kolluk gücünün rahatlatılması, yargının siyasi baskı hissetmeden görevini yerine getirebilmesi için bu şarttır. Benim, Sayın Süleyman Soylu ile alerjik bir tutumum söz konusu değildir. Devlet, aile ilişkisi biçiminde yönetilmez.
  • Partili cumhurbaşkanlığı denilen bu ucube sistemde Türkiye bir yönetim krizi yaşıyor. Üzülerek görüyoruz ki, Türkiye bu sistemi daha fazla taşıyamıyor. Gelin, iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş yapalım. Türkiye’nin yeniden hukuk adalet ve demokrasi rayına oturması gerekiyor.”

Meral Akşener
İYİ Parti Genel Başkanı

2518860cookie-checkAkşener: Durum tahmininizden vahim, Soylu çekilsin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.