Akşener: O makama söz söyletmeyiz

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Suriye konusunda harekete geçmeye çağıran Akşener, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tunç Soyer eleştirilerine ilişkin olarak, “Sadece babası üzerinden herhangi bir evladın suçlanması olmaz” dedi.

Akşener’in konuşmasından notlar şöyle:

– Türkiye’yi yönetenlere seslenmek isterim ki, hadsizce tehditlere boyun eğmeyin. Korkmayın. Türk milleti güçlüdür. Cumhurbaşkanı’nın yaptığı hataların sonuna kadar takipçisi oluruz ama kol kırılır yen içinde kalır. O makamda oturan kişi kim olursa olsun Türkiye’nin cumhurbaşkanına kimseye laf söyletmeyiz. O makam bağımsızlığımızın sembolüdür.”

– Cumhurbaşkanı Suriye ile alt düzeyde görüşmeye başladığımızı belirtti. Ne görüşüyorlar bilmiyoruz ama çözülmesi gereken sorun nedir onu biliyoruz. Bir an önce Suriyeli sığınmacıları evlerine sağ sağlim evlerine göndermeyi konuşun. Sakın ola karşımıza ‘Suriyelilere vatandaşlık verelim’ diye çıkmayın, aklınızdan bile geçirmeyin. ”

– Sakarya’daki tank palet fabriklasını Katar’lılara neden ve niçin verildiğini soruyoruz, ses çıkmıyor. Gerçekten merak ediyoruz. Varsa haklı bir gerekçeniz söyleyin de bilelim. Çünkü endişeliyiz. Bunu stratejik bir hata olarak görüyoruz.”

 

2269980cookie-checkAkşener: O makama söz söyletmeyiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.