Alçak Gerilim Yüksek Tahribat

Eserleri ile arasındaki fiziksel mücadele halini bir tür şiddet alışverişi olarak kullanan sanatçı militarist ikonografi, topografya, bellek ve bunun travmatik kalıntıları, şiddet, tahribat, üst dil, ideolojik aygıtlar ve şiddet aygıtları, azınlık olma psikolojisi gibi birçok farklı konuyu kendi bünyesinde bekletiyor ve zaman geçiriyor. Eserlerde karşılaşılan tahribatta bu şiddetin bir tür sonucu olarak fizikselleşiyor.

Tahrip etme eylemi her zaman bir sürece işaret ederken daha yamuk bir bakışla organik olanın topografik anlamları ile metalik olanın mekanik bünyesi birbiriyle çarpışıyor.Politik olarak bu, imajın belleği ile coğrafyanın kimliğinin uyumlu ve yapışık gibi görünen çatışmasıdır. Sanatçının karşı tahrip eylemi olarak nitelediği fiziksel durumsa bir tür dinamo işlevi görüyor ve enerji buradan sağlanıyor. İlgilendiği konulara bağlı olarak birçok farklı malzemeyi ve dili bir arada kullanıyor. Bu sirkülasyon işlerin totaliter bir karakterden kurtulmasını sağlıyor.

Genç sanatçı Erol Eskici’nin eserlerinden oluşan sergi 21 Eylül – 20 Ekim 2010 taihleri arasında Pazar hariç her gün izlenebilir..

750280cookie-checkAlçak Gerilim Yüksek Tahribat

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.