Alakır için albüm yaptılar

Bunun için Alakır Vadisi’nde kaydettikleri bir albüm hazırlayarak dinleyicinin beğenisine sunan Alakır Kardeşliği Platformu üyeleri, albümün gelirini Alakır için verilen mücadeleye bağışlayacak.

ALAKIR’DA KAYDEDİLDİ

Antalya’nın Kumluca ilçesinde yeralan Alakır Vadisi’nde hidro elektrik santral projesi nedeniyle gerçekleşen doğa katliamına karşı yürütülen hukuksal ve eylemsel faliyetlerin giderlerini karşılayabilmek için Alakır Vadisi’nde bestelenip kaydedilmiş olan Alakır’ın Sesi’ albümü dinleyiciyle buluştu. Alakır Kardeşliği Platformu üyeleri tarafından hazırlanan albümde, “Dereler Akar Gider” gibi geleneksel halk türkülerinin yanısıra, “Alakır’ın Sesi, Sessiz Sakin, Neden ve Ak Nehir” gibi özgün besteler yer alıyor.

DOĞA KIYIMINA KARŞI SANAT

Alakır Nehri üzerine yapılması planlanan hidro elektirik santral projesi, tüm Alakır Vadisi’ni tehdit ediyor. Bunun için başta vadide yaşayanlar olmak üzere Türkiye’nin farklı yerlerinden çok sayıda doğasever ve çevre örgütü bu projeye karşı duruyor. Kendilerine Alakır Kardeşliği adını veren bir grup doğa gönüllüsü, yaptıkları sanatsal faaliyetlerle vadide sürdürülen doğa kıyımının durdurulması yönündeki hukuksal girişimlere destek veriyor.

Albümü edinmek isteyenlerin, İstanbul’dan 0536 383 94 38 (Gökhan),
Antalya’dan ise 0242 248 71 76 (Anjelik) numaralı telefonların yanısıra, www.alakirnehri.org web adresinden bilgi alabilecekleri belirtildi.

1511130cookie-checkAlakır için albüm yaptılar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.