Alakır’ın Sesi’ni üniversitede susturdular!

Antalya Kumluca’daki Alakır Vadisi’nde yapılan hidroelektrik santrallerinin yarattığı doğa kıyımına karşı yürütülen hukuk mücadelesine destek vermek amacıyla hazırlanan ‘Alakır’ın Sesi’ adındaki müzik albümünün tanıtımı Akdeniz Üniversitesi’nde polis engeline takıldı. Kendilerine ‘Alakır Kardeşliği’ adını veren grup üyeleri, Alakır Vadisi’nde kaydedilen şarkılardan oluşan albümü önceki günü Akdeniz Üniversitesi’nde açtıkları standla öğrencilerin beğenisine sunmak istediler. Ancak kampus içerisindeki öğrenci kafeteryalarının yanında kurulan stand, polis tarafından kaldırılarak grup üyeleri de üniversite dışına çıkartıldı.

‘REKTÖR GÖRMESİN!’

Grup üyelerinden Tuğba Günal, hazırladıkları albümü üniversite öğrencilerinin beğenisine sunmak için açtıkları standa gelen polislerin “birazdan rektör gelecek, bu görüntüleri görmemesi gerekiyor” diyerek kendilerini üniversite dışına çıkardığını anlattı. Günal, stand kurdukları alanda çeşitli GSM şirketleriyle bankalara ait kredi kartı standlarının bulunduğunu da belirterek amaçlarının Alakır’da yaşanan doğa kıyımına dikkat çekmek olduğunu söyledi. Polisin, kampus dışına çıkıncaya kadar kendilerini izlediğini dile getiren Günal, “üniversitedeki öğrenciler de büyük baskı altında. Kimse bir şey yapamıyor. Öğrenciler adına üzüntü duyuyorum” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE BİLİM MANTIĞINDAN UZAKTA

Alakır Kardeşliği Platformu üyesi Birhan Erkutlu, hiç bir ticari ve siyasi amacı olmayan albümün öğrencilerle paylşımının polis tarafından engellendiğini belirterek albümün, yaşam kaynağı nehirlerimizin tamamen borulara alınmasıyla gerçekleşecek olan çevre felaketini duyurmak amacıyla hazırlandığını dile getirdi. ‘Alakır’ın Sesi’ albümünün bir direniş ve uyanış sembolü olduğunu vurgulayan Erkutlu, “doğakatliamının baş mimarı olan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na çevre ödülü verecek kadar ileri giden Akdeniz Üniversitesi, çevre konusunda hazırlanmış naif bir albümü bile içine sindiremiyecek kadar alçalmış, ‘üniversite’ ve ‘özgür düşünenlerin bilim yuvası’ mantığından ne kadar uzakta olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır” diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi’nin tutumunu eleştiren Erkutlu, “Bizim silahımız; gitarımız, sitarımız,neyimiz, sazımızdır.Bir üniversitenin çatısı altında asıl olmaması gerekenler, iktidar politikalarına kendini satmış ikiyüzlü akademisyenler ve üniformalı, silahlı polislerdir!” dedi.

ALAKIR’IN SESİ MEKSİKA’YA ULAŞTI

Geçtiğimiz hafta dinleyiciyle buluşan Alakır’ın Sesi Albümü, önceki gün Meksika’da başlayan 3. Uluslararası Baraj Mağdurları ve Müttefikleri Buluşması’nda farklı ülkelerden gelen ve benzer sorunları paylaşan topluluklarla ulaştığı öğrenildi. Burada bir araya gelen baraj mağdurları, ortak sorunlarını paylaşmak ve çözüm yolları aramanın yanında Alakır’ın Sesi albümünü dinleme olanağı da bulacaklar.

FOTOĞRAF: Alakır Kardeşliği Platformu, sanatsal etkinliklerle Alakır Vadisi’ndeki HES’lere karşı yürütülen hukuki mücadeleye destek vermeyi amaçlıyorlar. Bu kapsamda verdikleri sokak konserinden ayrıntılar.

1511170cookie-checkAlakır’ın Sesi’ni üniversitede susturdular!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.