Çağlayan: Kur dalgalı, inip çıkacak…

Bir gazetecinin ”dolar rekor düzeyde yükseliyor bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna karşılık Bakan Çağlayan, Türkiye’nin bir küresel oyuncu olduğunu ve dalgalı kur sistemini uyguladığını hatırlattı. Dolardaki yükselişin, dünyadaki etkilenmelerin getirmiş olduğu bir yansıma olduğunu belirten Çağlayan, ”General Motors ile ilgili gelişmeler ve bir süredir devam eden küresel krizin ortaya çıkardığı sonuçlardır bunlar, neticede kur dalgalı olduğu için inecektir, çıkacaktır” dedi.

Bakan Çağlayan, ”Merkez Bankasından şu ana kadar bir müdahale gelmedi” şeklindeki yorum üzerine de, nerede müdahale edilip edilmeyeceğini en iyi Merkez Bankasının kendisinin değerlendireceğini söyledi.

”Müdahaleye gerek olduğu zaman ne zamandır, ne zaman değildir? Merkez Bankası yıllardır bunu izleyen dalgalı kur sistemini başarılı bir şekilde götüren bir yapıya sahip” diyen Çağlayan, Bankanın ihtiyaç hissederse dünyadaki dalgalanmaları takip ederek durumu değerlendirebileceğini dile getirdi.

Çağlayan, “Yabancı sermaye ile ilgili en ufak bir hareket söz konusu değil, faizler konusunda da herhangi bir sıkıntı yok”dedi.

BANKALARARASI PİYASADA DOLAR 1,80 TL

Öte yandan Bankalararası piyasadaki dolar kotasyonlarında satışta 1,80 TL seviyesi görüldü. Bankalararası piyasada dolar kotasyonları saat 10.40 itibarıyla alışta en düşük 1,7790 TL, en yüksek 1,7880 TL, satışta en düşük 1,7940 TL, en yüksek 1,80 TL seviyesinde işlem görüyor.

İstanbul serbest piyasada sabah açılışta 1,7750 TL’ye ulaşarak rekor kıran dolar, bu seviyelerdeki seyrini koruyor.

Dün öğleden sonra 1,7500-1,7700 aralığında dalgalı bir seyir izledikten sonra 1,7500 TL seviyesinden kapanan dolar, sabah açılışta 1,7750 TL seviyesine çıkarak rekorla güne başladı. Doların daha sonraki dakikalarda da bu seviyeleri koruduğu gözlendi.

1190270cookie-checkÇağlayan: Kur dalgalı, inip çıkacak…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.