Alerji yapmayan köpek!

Başkan Obama’nın çocukları bir köpek almışlar, bütün uydu ülkelerin medyası bundan bahsetti. Benim ilgimi çeken ise, köpeklerin alerji yapmayan ya da en az oranda alerji yapan şekilde üretilmiş olması. Köpek alırken dikkat etmeniz gereklidir, alerji yapan ya da yapmayan!

Başkanın çocuklarının hangi köpeği aldığı, buna karşı babanın çocuklara karşı söylediği sözler bütün dünyadaki evlerde yankılandı. Yeşiller içinde köpek gezdiren çocuk, bütün ekranlardan tüm sıcaklığı ile yansıdı. Ekran karşısında izleyenler, belki büyük krizin neden olduğu işsizlerdi. İşsizlik rekorlar kırmaktaydı toplumlarda ama başkanın çocuğunun köpeği ekranda vardı.

Dikkat ettiniz mi, bizim cumhurbaşkanın ya da başbakanın beslediği her hangi bir canlı var mı? Onların çocukları hep para ile ilgili konularda gündeme gelmişler ama bu sevimli çocuklar gibi kamuoyuna çıkmamışlardır. Çocuklarda babaları ve anneleri gibi sanırım sadece para sever konumdalar. Para kazanmayı belki en büyük ibadet olarak görüyorlar. Babalarının seçmenine şirin gözükmek için okul müdüründen mescit isterlerken görürüz ekranlarda. Okulda mescit isteyen, evinde iş kurmakla uğraşır, bir anda düşünmediği bir firmanın ortağı olmuş olabiliyor. Bizdeki liderlerin çocukları ne kadar çok babalarına benziyorlar!

Başkan ülkemizi ziyaret sırasında bir kediyi okşamıştı, bu bizde olay olmuştu. Bütün ekranlar okşanan kediyi gösterdi. Yeni bir kahramanımız olmuştu. O gün kahraman olan kedi bugün hissediyor mu? Belki bir işgüzar onun mumyasını yapıp, o okşanan yere bırakabilir. Bir el onu okşuyor, okşayan el bir başkan!

Farelerin idrar yolu ile bulaşan bir virüs vatandaşlarımızı hasta etmekle kalmadı, öldürdü bile. Fare ile iç içe yaşayan bizim gibi ulusun fertleri, her an yeni ölümler ile karşılaşması muhtemeldir, çünkü bizler şişeden ya da son yılların tercihi kutu içecekleri, bardağa boşatmadan içenlerdeniz. O içtiğimiz şişe ve kutunun ağzından bize bugüne kadar neler bulaşmadı ki?

Birinci dünya savaşı sırasında bizim askerlerimiz, İngilizlere karşı siper savaşı sırasında bir şeyi keşfediyorlar. Konserve. Konserve kutularını almak için ölülerin üzerinden zıplayarak giden askerlerimiz. Londra’da üretilmiş ve taze olarak kalmış olan et ile ilk karşılaşmaları. Bizimkilerini bitler yerken, İngiliz askeri konserve yiyecek yemekteydi. Bizimkilerin ayaklarında bez bağlıyken, İngiliz askeri potin giymekteydi. Bunları gözlemleyen İngilizler bizimkileri kolay yoldan öldürmenin yolunu bulmuşlar. Konservelerin içine bomba koymuşlar ve görünen yerlere yerleştirmişler. Bizimkiler bir parça et için, kurşunların arasında gider o konserveyi alırmış. Konserve beklediğini değil, ölümü veriri olduğunda bir daha el sürmemişler o kutulara. Uzun süre kutulara el sürülmemiş ama teknolojinin ülkemize gelemsi ile birlikte, yaşam standardın artmasıyla her şeyimizi kutuların içinde alır olduk. Kutuları yıkamadan içindekini tüketir olmuşuz.

Bugün, fare idrarından gelen virüs sonucu oluşan hastalığa karşı temizlik önemidir, bakalım kaçımız içecek kutularını yıkamadan içmeye devam edeceğiz?

Obama’nın çocukları köpeklerini evlerine aldıklarında bir şeye dikkat etmişler, köpeklerin alerji yapmamalarına. Alerjisi olan bile, bu köpekleri rahat rahat sevmeye devam edecektir. Başkan, belki çevresindekileri ve uydu devletlerinin yöneticilerini de alerji yapmayanlardan seçiyordur. Seçtiği yöneticileri köpek beslemeyecek, eğer besliyorlarsa alerji yapmayanı tercih etmek zorundalar. Çünkü zaman zaman bu liderleri Beyaz Sarayı’nda ağırlamaktır.

Uydu ülkelerin içine henüz paradan büyük Allah girmemiştir. Para uğruna yapılan her şey, Allah uğruna yapılmış gibidir. Uydu ülkelerin liderleri para için her şeyi yaptıklarını görmemek için kör olmak gerek! Liderlikleri sırasında kişisel bütçeleri büyürken, çevresinde sevdiklerinin de kişisel bütçeleri büyümektedir. Ülkenin bütçesi, onların kişisel bütçelerine göre daha küçük büyümüş önemli değildir. Önemli olan alerji yapmayan köpek beslemektir.


—————————
http://www.cemoezkan.de
http://cemoezkan.blogcu.com

1584510cookie-checkAlerji yapmayan köpek!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.