Ali İsmail, Eskişehir’de anıldı

Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’de polisler tarafından dövülerek öldürüldüğü yerde anıldı: Milyonların kalbinde yaşıyor.

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de polisler tarafından dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz; Alikev, Eskişehir Bilecik Tabip Odası, DİSK Bölge Temsilciliği, KESK Eskişehir Şubeler Platformu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu çağrısıyla Eskişehir’de anıldı.

Anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak Ali İsmail Korkmaz’ın öldürüldüğü Sanayii Sokak’ta bir basın açıklaması düzenlendi.

Darbedildiği sokakta bir araya gelen Eskişehir emek ve demokrasi güçleri sık sık “Katiller halka hesap verecek” , “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür” sloganları attı.

Basın açıklamasından önce emek ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Basın açıklamasını kitle adına EBTO Başkanı Muharrem Şenel okudu. Gezi direnişinde hayatını kaybedenleri anan Şenel, Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak sorumluluklarının farkında olduğunu, bu katliamları ve direnişleri unutmayacaklarını, gelecek kuşaklara devretmeyi de görevlerinin ve sorumluluklarının bir parçası olarak gördüklerini söyledi. Açıklamanın ardından, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz da kısa bir konuşma yaptı. “Ali İsmail ile gurur duyuyorum ve bugün milyonlarca Ali İsmail Korkmaz’ın yaşadığını biliyorum” dedi. Basın açıklamasının ardından, Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı sokağa karanfiller bırakıldı.

“MİLYONLARIN KALBİNDE YAŞIYOR”

Anma etkinliklerinin devamında Yunus Emre Kültür Merkezinde pandemi sürecinde verilen 2 yıllık aradan sonra bu sene altıncısı düzenlenen Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri Töreni gerçekleşti. Ali İsmail Korkmaz ile ilgili sinevizyon gösterimiyle başlayan ödül törenine düzenleyici kurumlar adına Eğitimsen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan’ın konuşmasıyla devam edildi.

Arkasından kürsüye davet edilen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel anne “Bundan 9 yıl önce Ali’mi katlettiklerini sandılar ama bilmiyorlar ki oğlum bugün milyonların kalbinde yaşıyor” dedi ve sözlerini Gezi davası tutuklularını selamlayarak tamamladı.

TTB üyesi Bülent Nazım Korkmaz düzenleme kurulu adına gezi tutsaklarına ayrı ayrı gönderileceğini belirttiği mektubu okudu ve Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri’nin bu sene Gezi davası tutukluları Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye verildiğini belirtti.

Gezi tutsakları adına ailelerine ödülleri TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, KESK Eş Başkanı Şükran Kablan Yeşil, Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, TMMOB Eskişehir İKK sekreteri Neşet Aykanat tarafından verildi.

Ödül töreni “Barışa Ezgiler” müzik grubunun konseriyle son buldu. (Eskişehir/EVRENSEL)

2611760cookie-checkAli İsmail, Eskişehir’de anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.