Ali İsmail katledilişinin 6. yılında Eskişehir’de anıldı

Gezi direnişinde Eskişehir’de polisler tarafından katledilen Ali İsmail Korkmaz için anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de polisler tarafından dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, KESK, TTMOBB, EBTO, DİSK ve Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın (ALİKEV) çağrısıyla Eskişehir’de anıldı.

Anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak Ali İsmail Korkmaz’ın öldürüldüğü Sanayii Sokak’ta bir basın açıklaması düzenlendi. Platform adına basın açılamasını okuyan EBTO Şube Başkanı Akif Aladağ, “Bu sokakta Ali İsmail’i kaybetmedik. Onun şahsında yeni bir hikaye, yeni bir destan yazmaya başladık” dedi. Belediye yönetimlerine çağrı yapan Aladağ, sokağın ardının “Ali İsmail Korkmaz Sokağı” olmasını ve sokağa Ali İsmail’in heykelinin yapılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ise, “Bir oğlum gitti, ama şu an binlerce çocuğum var. Ali ve düşleri yaşıyor, hep beraber bu düşleri büyütüyoruz.” dedi.

Anma etkinliklerinin devamında Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde bu sene dördüncüsü düzenlenen Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri Töreni gerçekleşti. Bu seneki ödüle 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği ve Gazeteci Ayşenur Arslan layık görüldü. Etkinlik kapsamında Dernek Başkanı Mehtap Sakinci ve Ayşenur Arslan’ın katıldığı bir söyleşinin ardından yönetmen Kazım Kızıl’ın çektiği “Emek Anne” belgeseli gösterildi. (Eskişehir/EVRENSEL)

2304210cookie-checkAli İsmail katledilişinin 6. yılında Eskişehir’de anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.