‘Ali İsmail aşıktı, açılamadan gitti’

Gezi olayları sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz (52), pazartesi Kayseri’de görülen davada sanıklara oğlunun fotoğrafını göstererek, “Ona nasıl kıydınız?” diye sordu. Dava boyunca haziranda kaybettiği oğlunun fotoğrafını elinden bırakmayan anne Korkmaz’ın, 7 ayda 10 yıl birden yaşlandığı görüldü.

Hatay’daki evine HABERTÜRK’ü konuk eden anne Emel Korkmaz, hiç durmadan, aralıksız ağlıyor. Bir taraftan da kendi deyimiyle “Aliş’i”ni anlatıyor… Ali’den sonra yaşayamadığını, nefes alamadığını ifade ediyor acılı anne:

‘ACIDAN BAŞKA BİR ŞEY HİSSETMİYORUM’

“O benim 19 yaşında küçücük Aliş’imdi. 4 çocuğumun en küçüğü, en nazlısıydı. Yaşadığım acıyı anlamak için bana bakın yeter. Acı, hüzün ve kederden başka bir şey hissetmiyorum. 7 aydır kapıdan dışarı adım atmak istemiyorum. Çünkü Ali’nin bu evde olduğunu hissediyorum. Odasına girince kokusu burnuma geliyor. Onun bedenini aldılar ama kokusunu alamadılar. Adını koluma yazdırdım. Boynumda da ismini taşıyorum. O benim bedenimde, canımda, ruhumda. Bana ‘Yaşlandın’ diyorlar ya. Aynaya bile bakmıyorum. Ama şimdi söyleyin ben yaşlanmayayım da kim yaşlansın?”

Ali İsmail’in üniversiteden bir kıza sevdalı olduğunu ve açılamadan öldürüldüğünü söyleyen Emel Korkmaz, şöyle devam ediyor: “Sevdiği bir kız varmış, açılamamış. Arkadaşlarına ‘Finallerden sonra açılacağım’ demiş. Ama ömrü yetmedi. Lisedeyken bir kız arkadaşı vardı. Onun için bir hırka ve tişört almıştı. Araları açılınca vermedi. Bir gün odasına girdim. Kutunun içinde hediyeler duruyor. ‘Oğlum bunları başka birine vereyim bari’ dedim. Kabul etmedi. Kutuyu elimden aldı. ‘Hayır anne, öyle kalsın. Kimseye verme’ dedi. O kutu da öylece duruyor. Ömrüm oldukça da öyle duracak…”

‘BAŞLARINI KALDIRIP YÜZÜME BAKAMADILAR’

Anne Korkmaz, mahkemede sanıklarla göz göze geldiği dakikalarda hissettiklerini ise şu ifadelerle aktardı: “Gözlerimi ayırmadan yüzlerine baktım. Ama onlar başlarını kaldırıp da yüzüme bakamadılar. Biz Ali İsmail gibi bir evladın onuruyla yaşayacağız ama onlar katil damgasıyla yaşayacaklar.”

EVİN HER YERİNDE ALİ İSMAİL…

Ali İsmail Korkmaz’ın Hatay’daki evinin dışında Türk bayrakları asılı. Salonda Ali’nin gülen yüzüyle çekilmiş ve büyütülmüş 3 ayrı fotoğrafı baş köşede duruyor. Çaprazındaki oda ise Ali İsmail’inki. Gardırobun üstü Ali’nin doğduğu günden itiraben çekilen fotoğraflarıyla bezeli. Yatağında Ali İsmail’in çok sevdiği tişörtleri ve formaları serili. Duvarlar yine onun fotoğraflarıyla dolu. Birçoğunu Ali gittikten sonra annesi elleriyle hazırlamış. Aile üyelerinin hepsinin sol kolunda Ali İsmail yazan ve yanında küçük kırmızı bir kalp olan dövmeler var. Ağabeyinin omuzunda ise Ali İsmail’in portresi…

ALİ İSMAİL GİTTİ ALİ YUSUF GELDİ

Ali İsmail’in ağabeyi Gürkan Korkmaz, kardeşinin ölümünden sonra dünyaya gelen 3.5 aylık oğlu Ali Yusuf’u “Ali” diye seviyor. Korkmaz, kardeşinin yeğenini çok merak ettiğini de ifade ederek, “Ama maalesef onu göremedi” diye konuştu.

‘Organize suç örgütü gibi hareket ettiler’

İstanbul’da Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınan Taksim Dayanışması Sekreteryası Mücella Yapıcı ve Tabipler Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 26 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı. İddanamede şüphelilerin, devletin güvenlik güçleri ile kamu görevlilerini düşman gibi lanse ettiği, terör örgütlerinin provokasyonlarına zemin hazırladığı kaydedildi. Şüphelilerin bir organize suç örgütü şeklinde hareket ettikleri iddia edildi. Ümran AVCI / Habertürk

1409710cookie-check‘Ali İsmail aşıktı, açılamadan gitti’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.