Aliyev, Koçaryan ve Erdoğan ile görüştü

15-16 Mayıs günleri Varşova’daki tarihi Kraliyet Şatosu’nda başlayan Zirveye, AB Konseyi üyesi ülkelerin başbakan ve dışişleri bakanlarıyla teknik ekipten oluşan yaklaşık 2 bin katılımcı yer aldı. Türkiye’yi Başbakan Tayyip Erdoğan temsil ediyor…

Zirve de “terörizm ve yasadışı insan trafiği ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin etkinliğinin artırılması” gibi konular ele alınıyor.

Aliyev’in, Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın Yukarı Karabağ ve iki ülke arasındaki sorunları ele aldığı görüşmelerinin bir saat sürdüğü öğrenildi. Görüşmeyle ilgili basına herhangi bir açıklama yapılmadı.

ERDOĞAN – ALİYEV GÖRÜŞMESİ

Aliyev, Koçaryan ile yaptığı görüşmeye ilişkin Başbakan Erdoğan’a bilgi verdi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Erdoğan ve Aliyev, habercilere kısa açıklamalarda bulundu.

İki dost ve kardeş ülke olarak Azerbaycanla iki ülkeyi ilgilendiren konuları sürekli müzakere ettiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Mevcut sıkıntının bir an önce aşılması yolunda atılan adımları bizler de dikkatle, hassasiyetle takip ediyoruz. Temennimiz odur ki bir an önce bu sıkıntı da atlatılmış olur ve bölge, huzura, mutluluğa kavuşmuş olur diye düşünüyorum.” dedi.

Başbakan Erdoğan bir soru üzerine, Ermenistan Cumhurbaşkanı Koçaryan ile aralarında bir görüşmenin planlanmadığını söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de, Robert Koçaryan ile yaptıkları görüşmede geldikleri noktaya ilişkin ısrarlı sorulara yanıt vermedi.

Aliyev, “Sayın Koçaryan ile görüşmeye ilişkin basına açıklama yapmama kararı aldık. Ümit ederim ki görüşmelerimiz olumlu bir şekilde sonuçlanacak.” diye konuştu.

ERDOĞAN – KOÇARYAN BULUŞMASI

Polonya daha önce yaptığı açıklamada Türkiye ve Ermenistan’a arabuluculuk yapacağını açıklamıştı. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de Başbakan Erdoğan ile Kocaryan’ın zirve sırasında Varşova’da biraraya gelebileceklerini belirten bir demeç vermişti.

İki liderin zirvede biraraya gelmesi ve iki ülke arasındaki buzları eritecek mesajlar vermesi sürpriz sayılmayacak…

1106270cookie-checkAliyev, Koçaryan ve Erdoğan ile görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.