Açlık grevindeki Saddam hastanede

Cezaevini ziyaret eden Başsavcı Cafer El Musavi, 7 Temmuzda açlık grevine başlayan Saddam Hüseyin’in, sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığını belirtti. Devrik liderin sadece sıvıyla beslendiğini belirten Musavi, ”sağlık raporuna göre tedavi görmesi gereken Saddam Hüseyin’in yarınki duruşmaya katılamayacağını” ifade etti.

Savcıların önceki gün, Duceyl katliamıyla ilgili yargılanan Saddam Hüseyin’in sağlık durumunun kötüleştiğini mahkemeye bildirdiği kaydedildi.

Amerikalı bir askeri sözcü ise Saddam’ın hastaneye kaldırıldığı haberi üzerine, devrik liderin yarınki duruşmaya katılabilecek kadar sağlıklı olduğunu savundu.

Sözcü, ayrıntıya girmeden, “tüm sanıkların duruşmaya çıkabilecek durumda oldukları” kanısını taşıdıklarını belirtti.

Irak’taki Amerikan ordusu, Saddam Hüseyin’in 7 Temmuzda akşam yemeğini almayarak açlık grevine başladığını doğrulamıştı.

AVUKATI: ZORLA BESLİYORLAR
   
Saddam Hüseyin’in savunma heyetinin başkanı Halil Duleymi, ”Amerikan ordusu, Saddam Hüseyin’in mahkemeyi ve mahkemenin gayri meşruluğunu protesto etmek için başlattığı açlık grevini sona erdirmek ve iradesini kırmak için zorla besliyor” dedi.

Başsavcı Cafer El Musavi, 7 Temmuzda açlık grevine başlayan Saddam Hüseyin’in, sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ve sıvıyla beslendiğini açıklamıştı.

1132670cookie-checkAçlık grevindeki Saddam hastanede

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.