Alman Bakandan ailelere ziyaret

Ludwigshafen kentindeki yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunan Alman Hükümetinin Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, ”Sonuç ne olursa olsun olayın sonucu netlik kazanacaktır” dedi.

Böhmer, Ludwigshafen’deki olaydan derin üzüntü duyduğunu belirtti. Yangında 8 aile ferdini kaybeden Cevdet Kaplan ve diğer aile fertlerine başsağlığı dileyen Böhmer, ”Sonuç ne olursa olsun bu olayın sonucu netlik kazanacak” diye konuştu.

Böhmer, Başbakan Angela Mekel’in de olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Ludwigshafen Belediye Başkanı Eva Lose ile birlikte geldiği lokalde yangın sonrası çalışmalarının devam ettiği binanın yıkılma tehlikesi ihtimalinin bulunabileceği için 3 katlı binada itfaiyenin dikkatli davrandığını söyleyen Böhmer, aileye gereken yardımın yapılacağını da belirtti.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Diyalog sorumlusu Bekir Alboğa da yangında hayatını kaybedenler için Kur’an okudu ve dua etti.

Belediye Başkanı Lose de konuşmasında, bugün itfaiye erleri tarafından evde köpeklerle arama yapıldığını ve binada başka birinin bulunmadığının kesinleştiğini söyledi.

YAZICIOĞLU ALMANYA’DA

Öte yandan Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Almanya’nın Ludwigshafen kentinde Türklerin oturduğu binada çıkan yangınla ilgili olay yerinde incelemelerde bulunmak üzere Frankfurt’a geldi.

Beraberinde İçişleri Bakanlığı uzmanlarından oluşan 4 kişilik bir heyetle Almanya’ya gelen Bakan Yazıcıoğlu’nu Frankfurt havalimanında Frankfurt Başkonsolosu Salih Boğaç Güldere, Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Başkanı Sadi Arslan karşıladı.

Bakan Yazıcıoğlu, bugün Alman hükümetinin Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ile birlikte Ludwigshafen’de olay yerinde incelemelerde bulunacak ve aileler ile görüşecek.

1166170cookie-checkAlman Bakandan ailelere ziyaret

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.