Alman gazetelerinden Erdoğan’ı protesto manşetleri

Yücel ÖZDEMİR / EVRENSEL Berlin – Almanya’da birçok gazete, temaslarda bulunmak üzere Almanya’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı manşetine taşıdı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Almanya’ya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün Alman gazetelerinin maiyetindeydi. Birçok gazete hazırladığı manşette Erdoğan’a protesto mesajı verdi.

Gazete Deniz Yücel’in Türkiye temsilcisi olduğu Die Welt gazetesi bugün “Biz Taraf’ız” manşetiyle yayınlandı. Erdoğan’ın Taraf’ın kapatmasını protesto eden Die Welt, Taraf’ın logo renkleri ve yazı karekterlerini kullandı. Türkiye’de halen 174 gazetecinin tutuklu olduğuna belirten Die Welt, basın özgürlüğü için Taraf’ın renkleri ve yazı karekteriyle yayın yapmayı uygun gördüğüne dikkat çekti.

Almanya Basını – 28 Eylül 2018

TAZ’DAN KARİKATÜRLÜ KAPAK

Almanya Basını – 28 Eylül 2018

En gülümseten kapağı ise sol çizgide bununan Die Tageszeitung (TAZ) hazırladı. Dün 40. yılını kutlayan ve gazeteyi çıkaran ilk ekibin hazırladığı gazetenin kapağında “Misafir Erdoğan, TAZ’ın doğum gününü kutladı” yazısı yazıldı. Karikatürdeki balona ise “En çok ‘YASAK’ bölümünü seviyoruz” yazıldı.

Almanya Basını – 28 Eylül 2018

NEUES DEUTSCHLAND’DAN KÜRTÇE MANŞET

“Sosyalist Günlük Gazete” sloganıyla yayınlanan Neues Deutschland gazetesi ise bütün gazetelerden farklı olarak Kürtçe başlıkla yayınlandı. Kürtçe “Ne bi xêr tê!” (Hoş gelmedin!) başlığını atan Neues Deutschland, Edoğan’ın siyaretine karşı yapılan protestoları öne çıkardı. Ayrıca Evrensel’in Erdoğan’in ziyaretini izlemesi için yaptığı başvurunun TC Berlin Büyükelçiliğine yönlendirilmesi de birinci sayfadan verildi.

JUNGE WELT: NOT WELCOME

Almanya Basını – 28 Eylül 2018

Almanya’da günlük gazeteler arasında en solda duran Junge Welt gazetesi ise İngilizce başlık attı. “Not welcome/Hoş gelmedin” başlığı atan Junge Welt, Erdoğan’ın Almanya’nın savaş partneri olduğuna işaret ederken, ülkedeki protesto gösterilerinden haber verdi.

Ülkenin en çok satan gazetesi Bild bugün “Erdoğan Almanya gezisinde İslam selamı verdi” başlığını kullanırken, Süddeutsche Zeitung ise kapağa koyduğu Erdoğan’ın resminin altına,  “Sinir bozucu geliş” başlığı atıldı.​

Almanya Basını – 28 Eylül 2018

2229990cookie-checkAlman gazetelerinden Erdoğan’ı protesto manşetleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.