Almanya PKK yasağını uyguluyor

Bakanlık sözcüsü Stefan Kaller, yaptığı açıklamada, ”Almanya’da 1990’lı yılların başında bizim de, yasaklanan PKK’nın radikal eylemleriyle büyük sorunlarımız vardı. Alınan önlemlerle durum bir süre sakinleşmişti. Biliyorsunuz 1993 yılında bu örgütü yasakladık. PKK yasağı belirgin ve sıkı bir şekilde kontrol edilip uygulanıyor. Geçen yıllarda yüzden fazla örgüt üyesi yakalanarak yargılandı. Güvenlik makamlarımız bu olayları yakından izliyor” dedi. 

Almanya dışında yaşanan olaylardan dolayı zaman zaman ülkede de havayı gerginleştirmeye çalışan radikal grupların olacağını, hafta sonunda Berlin’de de radikal gruplar arasında bunun yaşandığını ifade eden Kaller, radikalleri izleme ve tespit etme çalışmalarını sürdüreceklerini, bu konuda ayrım yapmadıklarını kaydetti. 

Bir gazetecinin, Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Avrupa Parlamentosu üyesi Cem Özdemir’in, PKK yasağının etkili şekilde uygulanmadığı yönünde eleştiri getirdiğini söylemesi üzerine Kaller, “Hayır, bu görüşe katılmıyorum. Yasak etkili bir şekilde uygulandı. Hem PKK’ya, hem de ardından kurulmak istenen örgütlere karşı da. Almanya’da yoğun şekilde izlendikleri için örgüt üyeleri eylemlerini komşu ülkelere de kaydırdı. Durum böyle. Komşu ülkelerin güvenlik makamlarıyla da irtibat halindeyiz. Bu iddiayı reddediyorum” diye konuştu.

1160610cookie-checkAlmanya PKK yasağını uyguluyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.