Almanya soruşturmayı sıkı tutuyor

Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Gabriele Hermani, bugün başkent Berlin’de yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble’nin Türkiye’de yaptığı görüşmeler sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinden, yangın sebebinin araştırılması için Türk uzmanların Ludwigshafen kentine gönderilmesini istediğini belirtti. Hermani, Schaeuble’nin de bu isteği yetkili mercilere ilettiğini ve Ludwigshafen Emniyet Müdürlüğü’nün bu isteği kabul ettiğini kaydetti.

Kundaklama iddialarıyla ilgili soru üzerine de Hermani, bu konuda bilgilerin sadece Ludwigshafen Savcılığı’ndan alınabileceğini söyledi.

Hermani ayrıca, Schaeuble’nin Türkiye’de çok verimli görüşmeler yaptığını, görüşmelerin ağırlıklı konusunu Almanya’da yaşayan Türklerin uyumunun oluşturduğunu belirtti.

Alman hükümeti sözcü yardımcısı Thomas Steg de olay yerine giden göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Kurt Beck’in, araştırma sonuçları açıklanmadan yangının kundaklamadan kaynaklandığına dair bir ipucu bulunmadığını neye dayanarak söylediklerinin sorulması üzerine, bu yöndeki bilgileri emniyet müdürlüğünde yaptıkları görüşmelerden edindiklerine inandığını belirtti.
 
TÜRKLERİN OTURDUĞU BİR BİNADA DAHA YANGIN

Öte yandan Almanya’nın Herne kentinde, sakinlerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu bir binada çıkan yangında, 16 kişi dumandan zehirlendi.

Aralarında 7 çocuğun da bulunduğu 16 kişinin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Polis, nedeni henüz belirlenemeyen yangının 4 katlı apartmanın birinci katında başladığını ve bina sakinlerinin tümünün kurtarıldığını bildirdi.

Polis sözcüsü, Ludwigshafen kentinde 9 Türkün öldüğü yangından sonra Herne’deki yangını duydukları anda çok endişelendiklerini, ancak büyük bir felaketin kıl payı önlendiğini söyledi.
 

1166150cookie-checkAlmanya soruşturmayı sıkı tutuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.