Almanya Tabipleri Birliği’nden Erdoğan’a ‘Fincancı’ mektubu

Almanya Tabipleri Birliği, tutuklu Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı.

Irak’ın kuzeyinde TSK’nın kimyasal silah kullandığı iddialarına dair kullandığı sözler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve tutuklanan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya bir destek de Almanya Tabipleri Birliği’nden geldi.

Almanya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Klaus Reinhardt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazarak Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasını protesto etti ve serbest bırakılması çağrısı yaptı.

“FİNCANCI İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU”
Gazete Duvar’ın haberine göre, mektupta Fincancı’nın tutuklanmasının hem ifade özgürlüğü hakkına hem de hekim meslek örgütünün özyönetimine “saldırı” anlamına geldiği belirtildi. Hekimlerin kendilerini toplum sağlığına adadığı, bu nedenle insan hakları ihlallerinin gündeme getirilmesinin her hekimin görevi olduğu hatırlatılan mektupta, Korur Fincancı’nın hekim ve insan hakları savunucusu kimliklerinin ayrılmaz bir biçimde bağlantılı olduğu vurgulandı.

Mektupta ayrıca Berlin, Hessen ve Hamburg tabip birliklerinin, Tıbbi Barış Örgütü (IPPNW), Demokrat Tabipler Derneği (VDÄÄ) ile hekim ve tıp öğrencilerinin sendikasının (The Marburger Bund), Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın derhal serbest bırakılması çağrısını içeren açıklama ve mesajlarına da yer verildi.

İSPANYA TABİPLERİ DE DAYANIŞMA MEKTUBUNU İLETMİŞTİ
İspanya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Thomás Cobo Casto, kimyasal silah iddialarının araştırılması gerektiğini belirttiği için tutuklanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya destek ve dayanışma mesajını içeren mektup göndermişti.

2645700cookie-checkAlmanya Tabipleri Birliği’nden Erdoğan’a ‘Fincancı’ mektubu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.