Almanya Türklere vizeyi kolaylaştırıyor

Cuntz, yaptığı açıklamada, Türkiye’deki en fazla yabancı temsilciliğe sahip ülkenin Almanya, Almanya açısından da Ankara Büyükelçiliğinin Paris Büyükelçiliği ile aynı derecede olmasının, iki ülke arasındaki ilişkinin boyutunu gösterdiğini söyledi.


Almanya’nın Türkiye’yi AB yolunda desteklediğini, bu ülkedeki gelişmelerin büyük Türk nüfusuna sahip Almanya’yı yakından ilgilendirdiğini ifade eden Cuntz, şöyle konuştu:


“Belki Türkiye’de yaşayanlar Almanya’da ne olup bittiğini Almanların Türkiye’de ne olup bittiğini merak ettiği kadar etmez. Bu nedenle Türkiye’ye karşı özel bir hassasiyet duyuyoruz. Bizimle ilgili sıkıntıların başında gelen vize sorununu gidermek için bu yılbaşından itibaren Ankara ve İstanbul’da devreye soktuğumuz randevulu sistem sayesinde vize yığılmalarının önüne geçtik. Şimdi bekleme süresini azaltmak için çalışıyoruz. Bunun için de bir-iki hafta önce iki konsolosumuzla birlikte 2 günlük geniş kapsamlı bir toplantı yaptık. ‘Yığılmaların önüne nasıl geçeriz’ konusunu görüştük. Bu kapsamda İzmir Başkonsolosluğunun da randevulu sisteme geçmesi karara bağlandı.”


Cuntz, özellikle iş adamı, gazeteci ve öğrencilerin vize işlem sürelerinin en asgari düzeyde tutulacağını ifade ederek, “Bilgi bankası şeklinde bir sistem oluşturmak istiyoruz. Daha önce vize alan kişilerin daha kısa sürede vize almalarını sağlayacağız” dedi.

1035460cookie-checkAlmanya Türklere vizeyi kolaylaştırıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.