Almanya’da camiye saldırı

Görgü tanıklarına göre kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, tuğlayla caminin penceresini kırdı ve yabancı düşmanı sloganlar attıktan sonra aynı cadde üzerinde bulunan Neonazilerin buluştuğu “Titanic” adlı lokale girdi.

Cami yakınlarındaki bir büfede çalışan Tufan Kaya, “Olay, dün gece yarısına doğru oldu. Babamla birlikte camiye bağlı büfeyi işletiyoruz. Dükkanı yeni kapatmıştım ki, orta yaşlarda bir Almanın camiye doğru yaklaştığını gördüm. Elinde tuğla parçasıyla bir saldırıda bulunacağını düşünemedim hiç. Sonra tuğlayı camiye doğru fırlattığını gördüm. O anda müdahale edemedim. Bu kişinin, slogan attıktan sonra caminin hemen karşısında bulunan Titanic adlı lokale girdiğini gördüm. O lokal de Neonazilerin uğrak yeri” dedi.

Olay yerine gelen Neumünster kenti emniyet görevlilerinin tuğlayı delil olarak aldıklarını belirten Kaya, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü öğrendiğini kaydetti.

Fatih Camisinde din görevlisi olarak çalışan Muammer Muslu da, “Titanic” adlı lokalin kapatılması için ilgili birimlere iki kez dilekçe verdiklerini, ancak bugüne kadar buranın kapatılması yönünde herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi. 

FOTOĞRAF (arşivden): Saldırgan cami ile aynı cadde üzerinde bulunan Neonazilerin buluştuğu “Titanic” adlı lokale girdi.

1168170cookie-checkAlmanya’da camiye saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.