ALMANYA'DAN… Dürüst taksi şöförü

Gerd Andres'in unutulan telefonu ve dürüst taksi şöförü…

Aslında bu Cuma Günü sadece Fransızlar tarafından değil Türk Medyası'nca da merak edilen bir soruya açıklık getirmeyi planlamıştım. Biliyorsunuz Fransa Adalet Bakanı Rachida Dati hamile. Modern geçinen Fransızlar ise şu anda onları ilgilendirmeyen bir soruya cevap arıyorlar: "Çocuğun babası kimmiş ?" Bu soruyu sormalarının nedeni de 42 yaşındaki alımlı bakanın bekar olması! Sanki bekar olmak hamile kalmaya ya da çocuk sahibi olmaya engelmiş gibi! "Size ne kardeşim!

Ancak işte tam ben bu konuyla ilgilenmeye başlamıştım ki telefonum çaldı. Telefonda tanımadığım bir şahıs kendisinin İstanbul'da bir taksi şöförü olduğunu ve bir müşterisinin arka koltukta oldukça modern bir telefonu unuttuğunu bildirdi. Tam ben ona "iyi güzel de kardeşim ben karakolda polis memuru muyum? Üstelik de Girne'deyim, İstanbul'daki telefonla ne ilgim olabilir" demeye hazırlanırken açıklama geldi. Telefon açık olduğundan şöför kardeşimiz son kullanılan numaralara bakmış ve adımı ve de telefon numaramı görmüştü. Adı İslam Tekin olan ve bence bu dürüstlüğü nedeniyle İstanbul'da kutlanması gereken taksi şöförü bana isim veremediğinden kendisine benim şimdi hemen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün AB Merkezi Direktörü Elif Demircan ile konuşacağımı ve Şişli Belediyesi'nin yardımıyla telefonun şöförün dediğine göre Alman olan sahibini bulacağımızı bildirdim.

Elif Demircan hızla İslam Tekin'e ulaştı. İslam Bey hemen gidip telefonu teslim etti. Elif Demircan'ın zorunlu olarak telefonu kurcalaması sonucu telefonun sahibinin dostumuz Gerd Andres olduğu ortaya çıktı. Almanya'da SPD'nin Türkiye ve Kıbrıs Politikaları'ndan sorumlu biriminin başkanı Gerd Andres son olarak Ercan'dan KKTC'yi ziyaret etmiş ve bu nedenle Rum Kesimi onunla tüm randevularını iptal etmişti. Gerhard Schröder'in ünlü Kuzey Kıbrıs Yiyareti sırasında da yanı başındaydı eski Federal Çalışma Bakanlığı Müsteşarı! Nereden nereye değil mi? Telefon notlarına göre ertesi gün Cüneyt Zapsu ile bir randevusu vardı. Hemen Cüneyt Zapsu'nun ekibi ile temasa geçtik ve telefonu onlara teslim ettik ve sonunda telefon Gerd Andres'e ulaştı.

Bir taksi şöförünün arabasında unutulan oldukça değerli bir telefonu özel çabalarla örneğin o esnada Kıbrıs'ta olan beni arayarak sahibine ulaştırmak için elinden geleni yapması Türkiye'deki dürüst insanların güzelliğini de gösterdi. Gerd Andres eminim ki bu olayı unutmayacaktır. Zaten Türkiye ve Kuzey Kıbrıs dostu olan Andres'e sevdiği ülkenin bir vatandaşı güzel bir jest yaptı. Teşekkürler İslam Tekin!

Bu arada dostumuz Cem Özdemir Almanya'da Yeşiller Partisi Başkanı olmak üzere. Bu da bizi motive eden, geleceğe yönelik umutlarımız arttıran bir başka güzel gelişme.
Dilerim her Cuma Günü sizlere böyle güzel olayları aktarabilirim! 

1616510cookie-checkALMANYA'DAN… Dürüst taksi şöförü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.