ALMANYA’DAN… Her oy çok değerli

Almanya’daki Türkiye kökenli seçmenlere çağrı:

Her oy çok değerli, onu boşa harcamayın!

18 Eylül 2005 Pazar Günü kimilerinin sandığı gibi sadece “Almanya’da işsizlik” konusu oylanmayacak.

Almanya dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer alan bir ülke olduğundan Almanya’da seçmenler tarafından iktidara getirilecek olan Başbakan, Almanya’nın dünya genelinde etkileyeceği “Barış Politikası’nı”, yani Alman askerlerinin örneğin Irak Macerası’ndan uzak kalmasını sağlayacak politikalardan sorumlu olacak.

Almanya’nın Avrupa Birliği Politikası’nı belirlerken Almanya’nın “Nasıl bir Avrupa?” istediği sorusunun cevabını da seçilen Başbakan verecek. Ve siz seçmenler de bu soruyu cevaplandıran birer oya sahipsiniz. Hakikaten “acaba nasıl bir Avrupa istiyorsunuz?”

“Hristiyan bir Avrupa Kıtası” ise cevabınız sakın SPD’yi seçmeyin.

“Avrupa Birliği’ne Türkiye üye olmamalı” diyorsanız oyunuzu sakın SPD’ye vermeyin.
Çünkü sizler Türkiye kökenli seçmenler olarak bu soruları “önemsiz” konular olarak değerlendiriyorsanız SPD sizin için gerçekten yanlış bir parti.

Bugün “Avrupa Birliği’nde Türkiye’nin yeri yok” tezini savunanları affedercesine “bu konu bizi ilgilendirmez, bizi Almanya’daki yaşamımız ilgilendirir” diyenler sanırım artık ne derece global bir dünyada yaşadığımızı görmekte zorluk çekmekteler.

Ancak hemen belirteyim.

Bu seçimlerde Türkiye kökenli seçmenlerin dikkatli olması gereken alan CDU/CSU ya da FDP değil. Onlar Türkiye konusunda görüşlerini açıkca belirtmekteler. Gizli saklı bir durumları yok.

Ancak hem Almanya Demokrasisi hem de Avrupa Birliği ve Türkiye açısından değerlendirdiğimizde bu seçimlerde asıl “uyanık olunması” gereken bir başka alan var.
Her ikisi de fazla sorumluluk yüklendiklerinde mücadeleden kaçan iki liderin öncülüğünde size kulağınıza hoş gelen “boş vaatler” fısıldayanlara dikkat!

Çünkü onlar kendilerini “solcu” diye tanımlarken sizlerin onların gerçek yüzünü görmenizi engelleyebildiklerine inanmaktalar.

Listelerine bir Türk Derneği’nin başkanını almaları onların Türkiye konusunda kabul edilemez pozisyonlarını “masum” hale getirmemekte.

Türkiye’nin AB Birliği üyeliğinden yana olduğunu iddia eden bu parti/grubun bu alanda aktif olan temsilcilerinin bugüne kadar bulundukları meclislerde bu yönde bir faaliyetlerini görmek mümkün olmadı.

Nedense bugüne kadar tek göze battıkları konu “Imralı´daki bir mahkum” ile ilgili oldu.
Eğer Alman Parlamentosu’nda sürekli birilerinin çıkıp “İmralı’daki önder…” konulu konuşmaları yapmalarını istiyorsanız lütfen SPD’yi seçmeyin.

Çünkü bu işe aday baska bir parti (PDS) ve adayları var.

Onlara vereceğiniz her oy dört yıllık paralamento döneminde sizi yeterince pişman ettirecektir. Bunu da 18 Eylül 2005 günü göz önünde tutmanız da fayda var.
SPD’nin kimi uygulamalarına kızdınız.

Ancak bu seçimlerde sadece her dört ayda bir doktora verdiğimiz 10 Euro nedeniyle SPD’yi cezalandırmak ve bu nedenle “boş vaatte bulunanlara” yani PDS´e oy vermek ne derece akılcı olur diye düşünmekte fayda var. Çünkü onlar sadece eleştiriyorlar. Hiç bir makul alternatifleri yok. Onlara kalsa sağlık sistemi bile çöker, sadece konuşup çözüm bulamamaktan dolayı.

SPD’yi eleştirenlerin başındaki yeni PDS dostu ve  eski SPD Başkanı’nın “nasıl bir göçmen dostu ve özellikle Türkiye dostu olduğunu” yaptığı konuşmalarda dinliyoruz. “İyi ki düşman değilmiş” diye seviniyoruz dersek yalan olmaz.

Tüm bunlara rağmen hala ona ve adaylarına “bir oyunuz var” ise ne diyelim. Sadece bu konuya uygun atasözlerinin olduğunu hatırlatalım.

Her sey ortada.

Almanya’nın geleceği belirlenecek denildiğinde bu geleceğin ne derece geniş ve kimleri kapsadığını göz önünde tutacak olursak Türkiye kökenli seçmenin olanakları ortada.
Nasıl bir Avrupa ve Almanya istiyorsunuz?

Bu sorunun cevabını 18 Eylül 2005 günü oyunuzla verebilirsiniz!

İlk oyunuzu oturduğunuz seçim bölgesindeki SPD adayına ve ikinci oyunuzu SPD’ye vermeniz sanırım içinde bulunduğumuz koşullarda en doğru olanı.

1614430cookie-checkALMANYA’DAN… Her oy çok değerli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.