19.3 C
Istanbul
Thursday, March 28, 2024
Ana Sayfa İNGİLTERE Altılı masadan adaylık için anket hamlesi: Sürpriz isimler ankette yer alabilir!

Altılı masadan adaylık için anket hamlesi: Sürpriz isimler ankette yer alabilir!

2023 seçimlerine geri sayım başladı ve Türkiye’nin en merak ettiği isim Millet İttifakı’nın adayı. Kulislerden alınan bilgilere göre altılı masa adaylıkla ilgili bir anket yapmayı planlıyor. Ankette İmamoğlu ve Yavaş’ın da yer alabileceği konuşuluyor.

‘Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı için anket düzenleyeceği ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun potaya girdiği konuşuluyor.

Diken gazetesinden Altan Sancar’ın haberine  göre; ‘Altılı Masa’ ilerleyen aylarda cumhurbaşkanı adaylarını belirlemek üzere Türkiye’nin tüm şehirlerini ve toplumsal gruplarını kapsayacak bir ankete hazırlanıyor. Masanın anket çalışmalarına 2023’te başlaması bekleniyor.

 

CHP’li kaynaklara göre Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusundaki son dönemlerde oluşan sessizliğin nedeni “izle ve gör” politikasının öne çıkıyor olması.

Parti içinde Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyen bazı isimlerse İmamoğlu’nun adaylığını net şekilde reddetmiyor. Partinin İstanbul il örgütü ve İmamoğlu’nun çalışma arkadaşları da İmamoğlu’nun adaylığı ihtimalinin son dönemde ‘ciddi biçimde’ konuşulmaya başladığını aktarıyor. Geçen aylarda Kılıçdaroğlu’nun adaylığının “kesinleştiğini” söyleyen bir CHP’li isim, İmamoğlu’yla birlikte Mansur Yavaş’ın da adaylık şansını “yüksek” gördüğünü belirtiyor.

ANKET FİKRİ, KILIÇDAROĞLU’NUN VAZGEÇEBİLECEĞİNE İŞARET

CHP’li isimler anket çalışması fikrini doğrularken Kılıçdaroğlu’nun isminin de ankette yer alıp almayacağı noktasında farklı görüşler olduğunu söyledi. CHP’li bir isim ‘ana muhalefet partisi liderinin, partisinin belediye başkanlarıyla aynı ankette yer almasının partinin kurumsallığını sarsacağını’ düşünüyor. Kaynağa göre bu anket fikri aynı zamanda Kılıçdaroğlu’nun ‘adaylık fikrinden vazgeçebileceğine’ işaret ediyor.

CHP’li kurmay, “Parti içinde elbette hala genel başkanımızın adaylığını gönülden isteyenler var. Yorum yapmaktan kaçınılsa da Ekrem Bey’in de adaylığı ihtimalinin yükseldiğini görüyorum” diyor. Kurmay, Kılıçdaroğlu’nun aday olmaması halinde ‘altılı masa’ için “Koalisyon tartışmalarına farklı yansımaları olacaktır” görüşünü paylaşıyor.

Tamamını okumak için tıklayın 

2643000cookie-checkAltılı masadan adaylık için anket hamlesi: Sürpriz isimler ankette yer alabilir!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.