Altın madeni için 195 bin ağaca kıyanlar hakkında suç duyu

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE- Çanakkale Kirazlı’daki Büyük Su ve Vicdan Nöbeti Buluşması bugün 5 Ağustos’ta…

Çanakkale’nin Kirazlı-Balaban bölgesinde altın madeni için 195 bin ağacın kesilmesi vatandaşları harekete geçirdi. Kanadalı altın şirketi Alamos Gold’un yerli taşeronu Doğu Biga Madencilik tarafından ÇED raporunda geçen miktarın dört katı ağaç kesilmesiyle ilgili olarak suç duyurusunda bulunan vatandaşlara, Bursa Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Eralp Atabek, TBB geçen dönem Çevre Kent Hukuku Komisyonu Üyesi Av. Ali Arabacı ve komisyon üyesi Av. Erol Çiçek de destek verdi.

ÇED RAPORUNA AYKIRI AĞAÇ KATLİAMINA SUÇ DUYURUSU

Vatandaşların yaptığı suç duyurusunda, Alamos Gold ve Doğu Biga Madencilik tarafından Çanakkale Merkez İlçesi sınırları içerisindeki “Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni Projesi”nde ÇED raporuna aykırı olarak 195 binden fazla ağacın kesilmesi konusunda ilgili tüm şüphelilerin cezalandırılması talep edildi.

BURSA BAROSUNDAN DİRENİŞE DESTEK

Bursa Barosu’ndan Av. Eralp Atabek, Av. Ali Arabacı ve Av. Erol Çiçek, Çanakkale Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasının ardından, Çan İlçesi yolu üzerinde Kirazlı Köyü’ne yakın bölgede oluşturulan direniş alanındaki vatandaşlarla da görüştüler.

SU VE VİCDAN NÖBETİ SÜRÜYOR

Öte yandan Çanakkale’nin tek içme ve kullanma suyu kaynağı olan Atıkhisar Barajı havzası ile Bayramiç ve Çan havzalarını kirletecek altın ve gümüş madenciliğine karşı 26 Temmuz’da başlayan ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ne destekler de sürüyor.

BÜYÜK SU VE VİCDAN NÖBETİ BULUŞMASI 5 AĞUSTOS’TA

Çanakkale Belediyesi’nden yapılan duyuruda, 5 Ağustos Pazartesi günü Kirazlı’da Büyük Su ve Vicdan Nöbeti Buluşması’ gerçekleştirileceği açıklandı. Kirazlı-Balaban Çeşme Mevkii’nde gerçekleştirilecek olan su ve vicdan nöbeti buluşmasında yapılacak toplantın ardından hem bu alanda hem de altın madeni işletmesinin olduğu bölgedeki nöbet alanında basın açıklamaları yapılması planlanıyor.

ÇANAKKALE BELEDİYESİ’NDEN DESTEK ÇAĞRISI

Etkinlik öncesinde Çanakkale Belediyesi’nin yaptığı çağrıda, “Tüm kentlilerimizi, kalbi burada bizlerle atan herkesi ve sesimizi dünyaya duyurmamıza aracılık eden tüm basın camiasını, Dünya mirası Kazdağlarımızın geleceğine sahip çıkmaya mücadelemize ses olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

2322470cookie-checkAltın madeni için 195 bin ağaca kıyanlar hakkında suç duyu
Önceki haberSalda Gölü TOKİ’ye emanet edilemez!
Sonraki haberİşte AKP’nin Salda Gölü’nde millet bahçesi ısrarının gerekçesi!
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.