Çalıştıktan sonrası kolay

İstediğim olsa çok mükemmel olacaktı diye sızlanırız sabah akşam. Farkında olmadan başarının çekirdeğini atmışızdır burada haberimiz yoktur.
Bu benim istediğim dairede olmasını çok ama çok istemiştim. Niçin olmadı olmalıydı gibi gaflete düşmemek gerekir.
İnsanın umuduna ulaşması elbette istenilen haldir.
Arzularımızın veya arzumuzun olmamasında, ummadık hayırların gizli olduğuna şahit oluncaya kadar pişmanlığımız devam eder gider.
Hayatımızda yaşadığımız olumsuzluklar bizi başarıya da götürebilir. Aslında sızlanmaya kederlenmeye gerek yok.
Pişmanlığa da lüzum yok , geleceğimiz için böylece yeni fırsat doğmuş olabilir. Niçin fırsat olmuş olur? Çünkü olumsuzluktan çoğu insanlar başarılara ulaşmıştır.
İnsanlar hayatta zorlandıkça çözüm üretir. içindeki başarı azminin yükseleceğini başarısızlık arttırır. Nerede hata yaptım ki , emelime ulaşamadım mı düşünmeliyiz.
Zorlukların pişirdiği insanlara gıptayla bakmışımdır hep. Bazılarının o sarsılmaz sabrını görünce hayranlığım daha fazla artar.
Kolay şekilde elde edilen nimetin değerini bizler bilmeyiz. Eğer insan nimete kavuşurken çile çekerek elde etmişse nimetin kıymetini bilir.
Arabayı usulü dairesine göre kullanmayan kişileri görünce hemen ne deriz? Bu araba miras olarak babasından kalmış , demek ki onun için hakir kullanmaktadır.
Emek çekilmeden eline geçen değerlerin kıymetini bilmeyiz. İşte peşinde koşarak , yorularak elde edilmişse başarı, başarıya ulaşınca insan ne kadar mutlu olur.
Başarıyı çok istemek yetmez. Başarıyı çevremizdeki büyüklerin hararetle istemesi de kifayet etmez. Önemli olan başarının bizim olması için , kendimiz çok arzulu olmalıyız.
Dış çevremiz ne kadar çok istekli olursa olsun, bizim içimizde aynı iştiyak yoksa boşadır çekilen emekler.
Birçok büyük insanlarımızın hayatında şunu görürüz, çocukken yoksuldur.
Okula giyerek gideceği ayakkabısı yoktur. Kalemliği yoktur. Karnını doyuracak sıcak yemeği yoktur. Başarı için bunlar gerekli ama , bunların ötesinde zorlukları hiçe sayarak çalışmasına sıkı sıkı çalıştıklarını okuyarak şahit oluruz.
Yokluktan maddi anlamda zorluk çeken kişi başarı merdivenlerini çok ağır çıkmış olabilir. Ne olacak ki, üç yıl sonra çıkmış.
Sonuçta içinde beslemiş olduğu aslana kavuştu işte bu. Bizim hayran olduğumuz kişilerin hayatında her istek ve dilekleri ellerinin altında değildi. Belki bizden kat be kat zorluklar içindeydiler. Lakin başarıya susamışlardı.
Belki bizden daha fakirdiler. Belki imkanları oldukça kıttı, zenginlikleri de vardı bunun yanında bitmez tükenmez azimleri vardı.
Başarıya susamışlık vardı. Annesi babası çocuğunun okulunun yolunu bilmezdi ama bir şeyi çok iyi biliyorlardı.
Çocuklarının okuma ve başarı için çalıştığını. Bu da zaten yetiyordu. Kararlı şekilde çalışanın bu gün kaybettiğini düşünebiliriz ama ileri ki günlerde kazananın kendisi olduğuna şahit olacaktır.
Başarıyı elde etmek için hiçbir olumsuzluğa boyun bükmez ki. Her anını dolu dolu yaşayan kişinin başarısız olması imkansızdır.

738960cookie-checkÇalıştıktan sonrası kolay

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.