Amedspor taraftarlarına deplasman yasağı 6 yıldır sürüyor: Dünyada benzeri yok!

Süleyman ATALAY / Evrensel Diyarbakır – Göztepe-Altay maçında yaşananları hatırlatan Direniş Taraftarlar Derneği Başkanı Ramazan Tugay, “Eğer o müsabakadaki olaylar burada olsaydı belki şu anda Amedspor diye bir kulüp olmazdı” dedi.

Amedspor taraftarının 6 yılda yaklaşık 130 deplasman maçından sadece ikisini izleyebildiğini söyleyen Direniş Taraftarlar Derneği Başkanı Ramazan Tugay, “Bu durumun dünyada eşi benzeri yok” dedi.

Amedspor taraftarlarına yaklaşık 6 yıldır deplasman yasağı devam ediyor. Direniş Taraftarlar Derneği Başkanı Ramazan Tugay, kararların mülki idarelerce alındığını, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) da bu kararları uygulamaya koyduğunu söyledi. “Eğer o mülki amirler ‘Biz can güvenliğini sağlayabiliyoruz’ deseler federasyon buna engel olamaz” diyen Tugay, “Can güvenliğini sağlayamıyoruz” gerekçesinin gerçekçi olmadığını söyledi: “Mesela İstanbul’da milyonlarca insan var, her gün binlerce insan giriş çıkış yapıyor. Bunların can güvenliği sağlanıyor ama 300-400 Amedspor taraftarının, takımının oynayacağı müsabakada can güvenliğini sağlayamıyor! Bu insanın kafasında soru işaretleri oluşur.”

Tugay yasaklar için, “Bırakın Türkiye’yi, bu durumun dünyada eşi benzeri yok. Ne hikmetse bütün takımların taraftarı deplasmana maç izlemeye gidebiliyor ama Amedspor’a gelince yasak!” değerlendirmesini yaptı.

GÖZTEPE-ALTAY MAÇINDA OLANLAR BURADA OLSAYDI…
Geçtiğimiz aylarda Diyarbakır’da oynanan Amedspor-Bursaspor maçından sonra sistemli şekilde Amedspor’un hedef haline getirildiğini belirten Tugay, 27 Kasım’da oynanan Göztepe-Altay maçında yaşananları hatırlattı, “Eğer o müsabakadaki olaylar burada olsaydı belki şu anda Amedspor diye bir kulüp olmazdı. Yani kapatma konusuna kadar da giderlerdi. Bakıyorum medyaya, kimse gündeme bile almıyor. Ama burada çıkacak ufak bir şeyde işte yok ‘İstiklal Marşı okunmadı, bayrağa saygısızlık yaptılar’ söylemleri ile karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

BAKANLARIN BAŞARAMADIĞINI DERNEKLER YAPABİLİR…
“Takımın ismi, bölge, yani senin alnında Kürt yazıyorsa mesele yoktur. Gittiğin her yerde ırkçılığa maruz kalıyorsun” diyen Ramazan Tugay sözlerini şöyle noktaladı:

“Şunu da söyleyeyim Amedspor’da oynayan 10-15 futbolcu Türk. Deplasmana gidiyorlar, onlar da aynı muameleyle karşılaşıyorlar. Amedspor’u duyan, hiç maça gitmemiş biri bile gelip içini boşaltmak, ırkçılık yapmak adına stada geliyor. Diyarbakırspor döneminde bu takımlarla belki çok tartışıyorduk ama deplasmanlara gidip dernek başkanlarıyla oturup sohbet ettiğimiz, çay içtiğimiz ve bu kardeşliği pekiştirdiğimiz oluyordu. Doğudaki kardeşlerimizin, taraftarların elleri öbür taraftar kardeşlerimizin ellerine değmemesi adına bu yasakları alıyorlar. Bıraksalar burada çok farklı bir görüntü ortaya çıkar. Eğer bugün müsaade ederlerse, belki deplasmanlarda birçok milletvekilinin, bakanın başaramadığı o kardeşlik ve sevgi ortamını dernekler yaratabilir.”

MECLİSE KADAR GİTTİK, DİKKATE ALINMADI
Yıllardır deplasman cezalarının kalkması için verdikleri çabalara rağmen sonuç alınmadığını belirten Direniş Taraftarlar Derneği Yöneticisi Tekin Bayram ise şunları söyledi:

“Bunun için Ankara’ya gittik. Partileri ziyaret edip Amedspor taraftarlarına neden deplasman yasağı verildiğini sorduk ve Meclis gündemine de taşıdık. Bu konuyla ilgili ‘Gerekli mercilere görüşleri göndereceğiz, elimizden ne geliyorsa yapacağız’ denildi ama hep sözde kaldı.

Şimdi bütün Türkiye halklarına; mevcut hükümete, federasyona soruyorum. Bugün Amedspor tribünlerinde hiçbir olumsuz bir şey ya da taşkınlık olmadığı halde neden sürekli ‘İstiklal Marşı’na, bayrağa saygısızlık’la itham ediliyoruz? Neden hep Amedspor’a yasak geliyor?

Biz zaten bu uygulamaları kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz de. Yasaklar tamamen politiktir. Direniş Taraftar Grubu olarak yıllardır tribünde mücadelemizi veriyoruz. Eğer bugün Türkiye liglerinde federasyona bağlı olan takımların taraftarının deplasman maçlarına gitmek ne kadar hakkıysa Amedspor taraftarının da o kadar hakkıdır.”

2655360cookie-checkAmedspor taraftarlarına deplasman yasağı 6 yıldır sürüyor: Dünyada benzeri yok!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.