Amerika bu kez GUAM’daki yılanları bombaladı…

Ancak, eskilerinden farklı olarak bu kez bomba olarak atılan şey Guam ormanlarını saran ve doğada öteki canlıların yaşamasına ket vuran bir tür yılan üzerine yapıldı. Son 30 yılda hızla çoğalan bu yılanların ağaçları kemirmeye başladığı, öteki canlılara yaşam hakkı tanımadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştı.

1980 yılından beri Guam ormanlarında sorun olup doğal koşulları yok etmeye başlayan kahverengi ağaç yılanlarına karşı uzun zamandır çözüm bulunamıyordu. Sonunda bilim dünyasının bu soruna karşı geliştirdiği bir ilacı ormanlara atmak üzere bombalama yöntemine gerek duyuldu ve Amerikan Genelkurmayı Pentagon’a sorun iletildi. “Bombalamak konusunda” üzerine şöhret bulunmayan Amerikan bombacıları öneriyi kabul etti.

Savaşmak üzere üretilmiş Blakchawk helikopterleri başta olmak üzere Amerikan Deniz Piyade Ordusu’nun tüm savaş cihazları bu kez doğa için harekete geçti. Uçak gemilerinden havalanan yüzlece helikopter ve bombardıman uçağı bölgeyi baştan aşağı bombaladı. Böylece bir hafta süren orman bombalaması tamamlandı. Amerikan basınında, “Vietnam’dan sonra, Irak, sonra Afganistan, şimdi de Guam adaları” diye şaka yollu yazılara bu gelişmeler üzerine rast gelindi.

1511210cookie-checkAmerika bu kez GUAM’daki yılanları bombaladı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.