Amerikan ırkçıları işi azıttı

North Carolina-Kuzey Karolayna -Eyaleti’ndeki Reidsville kenti sakinleri geçtiğimiz hafta evlerinin posta kutusunda KKK’dan gelmiş resmî davetiye bulunca hem çok şaşırdı, hem de birçokları bundan huzursuz oldu. Zira Mayıs ayının 26’sında yapılacak gece toplantısına davetiye alanlar buna katılsa bir türlü, katılmasa kara listeye alınacak diye başka türlü endişe duymaya başladı.

Kent ve bölgenin Şerifi K.Hanks, ¨Gereken hassasiyeti ve dikkati gösteriyoruz, vatandaşlarımızın çekinmesine gerek yok, dileyen dilediği gibi davransın¨ biçiminde bir açıklama yaparken, 26 Mayıs gecesi için düzenlenmiş Haç Yakma Töreni’ne katılıp katılmamayı serbest bıraktı. KKK bu gece törenlerinde İsa’nın haçını yakıyor ve ırkçı sloganlar atıyor. dÖte yandan zencilere karşı geçtiğimiz yüzyıl içinde ölümle sonuçlanan saldırılar düzenlemiş KKK’nın son yıllarda Latinos-Meksikalı ve Asyalı göçmenlere karşı cephe aldığı biliniyor. Bu kez KKK’nın 26 Mayıs töreninde bu kesimlere yönelik propagandası da bekleniyor.

KKK’nın evlere gönderdiği şatafatlı davetiyede, ¨Sadece beyazlar katılabilir, toplantı ücretsizdir, içeriye alkol ve uyuşturucu sokulamaz, şişeyle kavga yasaktır, silah getirilemez, toplantı alanında yiyecek ve içecek ücretle satılır, içerde güvenliği militanlarımız sağlar, hediyelik eşya satışı vardır¨ biçiminde açıklayıcı ifadeler de yer aldı.

1539790cookie-checkAmerikan ırkçıları işi azıttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.