Şampiyonaya İstanbul evsahipliği yapacak

Manchester’de düzenlenen Uluslararası Yüzme Federasyonu’nun (FINA) Yönetim Kurulu toplantısından, 2012 Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’na İstanbul’un evsahipliği yapması yönünde karar çıktı.


Türkiye ve Avusturya bugün saat Türkiye saati ile 10.00’dan itibaren sunumlarını yaparak,  Uluslararası Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu’nun yapacağı oylamanın ardından vereceği kararı belkemeye başladı.


Türkiye saati ile 15.30’da sona eren tolantının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Uluslararası Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustapha Larfaoui, şampiyonaya ev sahipli yapmak için Avusturya’nın başkenti Viyana ile yarışan İstanbul’un şampiyonanın organizasyonunu kazandığını açıkladı.


Böylece olimpiyatlara aday olan Türkiye, büyük bir organizasyona 2012 yılında evsahipliği yapma hakkını kazandı.


Şampiyonanın İstanbul’a verilmesinin belli olmasından sonra Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik ve  Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar, İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Ülker Astarcı’dan oluşan Türk kafilesi, tebrikleri kabul etti.

811720cookie-checkŞampiyonaya İstanbul evsahipliği yapacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.