Anelka, Fener’in en büyük transferi

Fenerbahçe, İngiltere’nin M.City takımından transfer ettiği Nicolas Anelka ile 3.5 yıllık resmi sözleşme imzaladı.


Fenerbahçe, İngiltere’nin Manchester City takımından transfer ettiği Nicolas Anelka ile 3.5 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Fransa’da, dün Hakan Bilal Kutlualp’in imza attırdığı Fransız futbolcu Anelka, bugün de kulüp binasında düzenlenen törenle medya önünde bir kez daha 3,5 yıl artı 1 yıl opsiyonlu sözleşmeyi imzalayarak kendini sarı-lacivertli renklere bağladı.


“BÜYÜK BİR KULÜBE GELDİM”


İmza töreninde, yönetici Hakan Bilal Kutlualp’in yanı sıra, Mahmut Uslu, Murat Özaydınlı ve Serhat Çeken de hazır bulundu.  Anelka, imza töreninde 39 sırt numaralı formasıyla yer alırken, dünyanın en büyük kulüplerinden birine geldiğine inandığını belirterek, “Fenerbahçe’ye transfer olmaktan mutluluk duyuyorum. Avrupa’da başarılı sonuçlara imza atacağımıza inanıyorum. Sahada takım arkadaşlarıma elimden gelen her türlü yardımı yapacağım. Bütün eforumu sarf edeceğim. Taraftarlarımızı mutlu etmeye çalışacağım. Çünkü biliyorum ki, onlar mutlu olursa ben de mutlu olacağım. Ben mutlu olursam onlar da mutlu olacak” diye konuştu.


Daha önceden Fenerbahçe’yi bildiğini de belirten Nicolas Anelka, transfer teklifinin kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti. Türkiye hakkında çok fazla bilgisi olmadığını ve Şampiyonlar Ligi maçı için daha önce 2 kez İstanbul’a geldiğini anlatan Fransız yıldız, ”Güzel bir ülkeniz olduğunu biliyorum” dedi.


“ŞAMPİYON OLMAK İÇİN GELDİM”
 
FBTV’ye de canlı yayın konuğu olan Anelka, “Şampiyon olmak, unvanlar kazanmak için buraya geldim. Tek hedefim goller atarak takımıma yardımcı olmak” dedi. İstanbul’a geldiği andan itibaren gördüğü yakın ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Fransız futbolcu, “Şimdiden gördüm ki çok iyi ve çok büyük bir kulüpte top oynayacağım” diye konuştu.


Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Anelka, “Fenerbahçe’nin çok büyük bir kulüp olduğunu biliyordum. Her sezon Avrupa’da mücadele ettiği ve Türkiye’de büyük başarılar kazandığı için Fenerbahçe’yi tercih ettim” dedi.


Manchester City’den, hedefleri olmayan bir takım olması nedeniyle ayrıldığını anlatan Anelka, Fenerbahçe’nin ligde lider durumda bulunduğunu, UEFA Kupası’nda da mücadele ettiğini vurgulayarak, “UEFA Kupası’nı kazanmak, ligde şampiyon olmak güzel hedefler ve bizim gerçekten de bunları başarma şansımız var” dedi.


Rüştü Barcelona’dayken kendisiyle karşılıklı oynadıklarını anlatan Anelka, yeni takımından Pierre van Hooijdonk ve Tuncay Şanlı’yı tanıdığını kaydetti.  Bugün gezdiği Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı hakkında da görüşlerini açıklayan Anelka, “Stattaki atmosferin İngiltere’ye yakın olacağını tahmin ediyorum, çünkü oradaki statlar gibi tribünler sahaya çok yakın” dedi.


26 yaşındaki Fransız futbolcu, Real Madrid ile Avrupa Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak ve Arsenal ile İngiltere Ligi’nde şampiyonluk yaşamasının futbol kariyerindeki en mutlu günleri olduğunu anlatırken, Real Madrid’den kendisinin dışında gelişen olaylar nedeniyle ayrılmak zorunda kalmasının ise kendisini en çok üzün olay olduğunu ifade etti.


 ÖZAYDINLI: YILDIZ TRANSFERLERİ SÜRECEK
   
Dünya kulübü olma yolunda yaptıkları çalışmalara, sağlam adımlarla devam ettiklerini kaydeden yönetici Murat Özaydınlı, yıldız oyuncu transferlerinin gelecekte de süreceğini ifade ederek, “Avrupa ve dünyada Fenerbahçe’nin adı daha fazla duyulacaktır” dedi.


Eskiden Türk oyuncuların, (İlk hedefimiz Fenerbahçe’de oynamak) dediğini belirten Özaydınlı, “Dünyanın tanınmış oyuncuları artık Fenerbahçe Kulübü’nde oynamak istiyor. Ne mutlu bize ki, Avrupa ve dünyada da artık Fenerbahçe, bir Real Madrid, Barcelona ve Milan gibi tercih edilen kulüpler arasındadır. Bu da bizi çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.


USLU: EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ, TARAFTARIMIZ


Yönetici Mahmut Uslu ise bu tip yıldız oyuncu transferleriyle 2-3 yıl içerisinde Avrupa’daki kupaları kaldıracaklarına inandığını söyledi.  Uslu, törenin son bölümünde yaptığı konuşmada da “Önümüzdeki yıldan itibaren 30-40 bin rakamlarına ulaşan kombine bilet satmayı düşündüklerini kaydederek, “En büyük gücümüzü taraftarımızdan alıyoruz. Taraftarımız en kötü günümüzde bile takımına sahip çıkıyor” dedi.


Anelka’nın transferi için görüşmelerin büyük bir bölümünü yapan Hakan Bilal Kutlualp, dün akşam yapılan görüşmeler neticesinde Fransız oyuncuyla son anda anlaşarak mukavele yaptıklarını belirtti ve transferin Fenerbahçe Kulübü’nün istekleri doğrultusunda gerçekleştiğini vurguladı.   


KUTLUALP: REFERANS OLACAK


Kutlualp ayrıca, Anelka gibi yıldız oyuncu transferlerinin daha sonra yapılacak transfer çalışmaları için referans olacağına dikkat çekerek, “Bu bakımdan onlara hak ettikleri şekilde davranmalıyız” diye konuştu.


“DENGELER GÖZETİLDİ”


Sarı-lacivertli yöneticiler, Anelka’nın transferi için harcanan paraların takımın içindeki dengeye aykırı olmadığını dile getirirlerken, ödenecek rakam konusunda açıklamanın daha sonra yapılacağını ifade ettiler.


FORMALARI İMZALADI
 
İmza töreninin ardından yöneticilerle Faruk Ilgaz Tesisleri’ni gezip burada birlikte yemek yiyen Anelka, stattaki Fenerium mağazasında taraftarlara satın aldıkları formaları imzaladı. Fransız futbolcu, forma ve sarı-lacivertli çeşitli ürünlerden imzaladıktan sonra basın mensuplarına poz verdi.Anelka daha sonra stadı gezdi ve sahaya çıktı. Fransız oyuncuyu saha içinde sadece Fenerbahçe Kulübü’nün yayın organları ve bir Fransa televizyonu görüntüledi.


ÖNCE SAĞLIK


Sarı-lacivertli kulüp, medya önünde gerçekleştirilecek imza töreni öncesi, Özel Acıbadem Hastanesi’nde Fransız futbolcu  Nicolas Anelka’yı sağlık kontrolünden geçirdi. Kulüp doktoru Ethem Kavukçu ve futbol takımı idari menajeri Volkan Ballı’nın hastanede eşlik ettiği Anelka’ya genel cerrahi, iç hastalıkları, ağız ve diş sağlığı, göz hastalıkları, kulak burun boğaz, ekokardiyografi servislerindeki kontrollerin ardından, efor testi yapıldı.


 

1018670cookie-checkAnelka, Fener’in en büyük transferi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.